2022. június 28., kedd

A Főgonosz legújabb aljas tervei

De tényleg minek? Mármint a zorigóra, ahova csak szörnyülködni járok. Mondjuk lehet, hogy pont ezért, ma még egy árva horrort sem néztem, pedig mostanában muszáj valamivel ellensúlyoznom az odakint tomboló nyári verőfényt. Azt én nem szeretem. A jó idő a borús idő, mikor nem esik, de közben nem olvad le a felem a rohadt Naptól. Szóval ha nincs horror, jöhet egy, a politikai propaganda és a celebcsöcsök tematikája mentén szerkesztett szennylap, ebben a műfajban pedig eleve verhetetlen a zorigó. (Most majdnem hozzátettem, hogy angolul meg a Daily Mail, de az ő szennyfaktoruk sem éri el hazai termesztésű aljassággyűjteményét.)

Mai főcímük a főoldalon igencsak sikerült munka:
 „Karácsony Gergely követi a brüsszeli utasításokat: azt akarja, hogy a budapestiek éljenek rosszabbul“
Hát igen, ilyen ez a húsvétról elnevezett főpolgárjenő. Fölhívja Mr. (vagy Herr?) Brüsszelt, hogy mázeltov elvtárs, mik a heti direktívák? Mire Brüsszel (amúgy strasbourgi lakos, de Off-shore szigeteki állampolgár) közli, hogy csak ugyanaz, mint az elmúlt hetekben, sanyargatnia kell a budapestieket, de különös kegyetlenséggel ám! 
Hm, kezdjük mondjuk azzal elvtárs - morfondírozik el Brüsszel - hogy ezentúl hamarabb kacsoltatod le a díszkivilágítást. Semmivel sem lehet jobban ezeknek a senkiháziaknak a lelkébe tiporni, minthogy éjjel kettőkor már nem gyönyörködhetnek részegen a Citadella zászlórúdjában, mer' amúgy sötét van. Márpedig mi, sötétben bujkáló ellenforradalmárok épp ezt szeretjük, a hülye nép meg utálja, szóval lesz nagy sanyar ebből a gatásból. Sőt, lehet (mondom, csak tegyük föl), hogy nem kell huszonöt fokra fűteni a sok panelprolit télen, 23 fokban majd jól megdöglenek mind, mi meg eladhassuk kilóra a panelokat. (Vagy hogy szokástok ragzani, nem mindig beszélek magyart jól.) És akkor lesz majd fogaknak hullatása és könnyeknek csikorgatása.

Mert ilyenek mond ez a Brüsszel. Mit mond, utasít! Karácsony meg túl is teljesíti a parancsokat, ő ugyanis nem csak úgy generálisan gyűlöli, az őt amúgy megválasztó budapestieket, hanem külön az autósokat is, akiket parkolásai zónákkal terrorizál. Aztán majd magyarázkodhat, mikor az autósok tömegesen lesznek öngyilkosok a villamosokon, ahol ugye csak azért utaznak, mert nincs hol parkolni, ami kizárólag a főpolgár mesteri hibája, akarom mondani ördögi terve, pontosabban szólva annak szándéka. Vagy eredménye? Mindegy is, a lényeg, hogy kibaszott sötét egy alak ez a Karácsony, már akkor sem őszinte mikor levegőt vesz, de Brüsszelnek bármit megtenne, csak hogy csakazértis legyen végre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése