2022. június 25., szombat

Little Slam

Hétfőn kezdődik az idei wimbledoni tenisztorna, ami igazán érdekes lesz, mert kizárták az összes orosz és belorusz versenyzőt, így viszont nem járnak érte világranglista-pontok sem, azaz olyan mintha nem is lenne. Gazdag sportolók edzenek majd a végre teljes létszámú közönség előtt, mondhatnánk, hogy bemutatótornát tartanak, de igazából azt sem. Mert annak alapból az lenne  célja, hogy népszerűsítsék a sportágat,de azt a helyi fizető közönségnek pont nem kell. Így hát maradnak a nyilvános edzőmeccsek a tényleges Grand Slam torna helyett.

Viszont nyilvánvaló baromság bármilyen sportolók kizárása bárhonnan, csak azért, mert az állampolgárságuknak megfelelő országot épp egy pszichopata diktátor vezeti. Akárhogy is kormolnak az ügyben az angol szervezők, ez a kollektív bűnösség elvének gyakorlati alkalmazása, ami nem egyszerűen szar ügy, de egyenesen aljasság. (Annak hogy az állampolgárság alapján ítélnek, azért is van némi pikantériája, mert például a férfiak közt aktuális világranglista-vezető orosz Medvegvev például Monacóban él, és legfeljebb néha látogat haza.)
Anno, a jugoszláv polgárháború idején például kizárták az akkori, Milosevics-féle Kis-Jugoszlávia csapatát az olimpiáról, de a versenyzőket egyénileg nem. Azaz indulhattak, csak épp a NOB zászlaja alatt, ami egy béna kompromisszum volt, de legalább kompromisszum, nem ez a mostani fűnyíró-módszer.

Így viszont végre értem már, miért mondta azt az orosz állami tévében valami kormánypárti főfasz, hogy ha kitörne a harmadik világháború, részükről először is bombáznák Londont, aztán meglátnák, hogyan tovább. A Guruljov nevű hombárfejű, láthatóan a putyinizmus-alkoholizmus dialektikájának megvalósításán munkálkodó barom nyilván Wimbledonra gondolt, ami ugye Dél-Londonban található, szóval a világháború esetén érdemes észak felé elhagyni a várost.
De azért rendes volt  Gördüljev elvtárstól, hogy feltételes módot használt, vagyis azt mondta, "ha" kitör  világháború, nem pedig azt, hogy "amikor". Persze lehet, hogy az aznapi következő fél liter vodka után, már fogalmazgatta is a hadüzenetet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése