2022. június 13., hétfő

A miről jut az eszembe a félre

Az alábbi viccet valahol, valamikor, valami kommentfolyamból másoltam ki (és én ezt épp ilyen pontosan tudom), és bár nem akarok házi jellegű Mórickába oltott saskabarét prezentálni, de ez szerintem szellemes. (Ige, ha kell vessenek a mókusok elé!) De azzal a fajta, a félrehallással analóg félreolvasással operál, amit alapvetően bírok. (Tudom, mókusok...)

Egyszer egy pap levelet írt a rejtvényújság szerkesztőségének:
"Tisztelt Szerkesztőség!
Mélységesen felháborodtam az Önök által szerkesztett keresztrejtvényben szerepelt feladvány miatt: "A szerelem nyílása". A megoldás 4 betű, most nem írnám le. Ez egyszerűen gusztustalan. Nyilvános bocsánatkérést követelek az igaz hitűek nevében!"

A szerkesztőség válasza:
"Tisztelt Uram!
Elnézését kérjük, ha ez Önt felháborította. Azonban fel szeretnénk hívni a figyelmét egy kis apróságra. Az Ön megoldását (pina), sajnos nem tudjuk elfogadni. A feladvány ugyanis "A szerelem nyilasa" volt, melyre a megoldás "Ámor" lett volna. Összesen 7346 megoldás érkezett be szerkesztőségünkbe. Ezek között mindössze 2 rossz megfejtés volt, egyik az Öné, másik a Püspök Úré. Sajnos az ő megoldását (segg) sem tudjuk elfogadni."

Meg épp eszembe jutott róla a nemrég elhunyt Moldova György egyik poénja, ami egy politikai pamfletnek szánt írásában olvastam, és azóta sem tudom feledni. Az volt az alaphelyzet, hogy valami szélsőnacionál mozgalom úgy nevezte el magát, hogy A Csodaturul Szárnyalása. De az írás szerint, egyes nemzetietlen ellenzékiek rendszeresen leradírozták a 'szárnyalás'-ból az első ékezetet...

Moldovának köszönhetjük amúgy a Kádár-rendszer legjobb, és nem kicsit rendszerkritikus abszurdjait (vonatkozó irodalom: Magyar Atom, Tíz tucat), Józsitól a beszélő, és feltűnően párttitkár-alakú disznótól (aki mindig volt téeszbeli gondozóját idézte: "Józsi, a kurva anyád!"), H. Kovács Gézán, a fröccsért bármilyen fradis sztorit kitaláló kocsmai Münchausenen át, a Lakinger Béla zsebcirkálóig.

No meg ott volt a verhetetlen tizenegy, a Váci Utcai Bányász, amiről meg az a hírem  jutott eszembe, hogy:
A Sátánista Akció a Váci Utcai Bányászért extremista szurkulói csoport ultrái összecsaptak a Brendonváros anarcho-hipszter keménymagjával szerdán, a Leszezmégígyse Söröző és Cukrászda teraszának kerthelyiségében. (Vagy helységében, a szerkesztőség véleménye e tekintetben megoszlani látszik lenni.) Korábban már a Májmérnökség Bárban is megmérkőztek egymással, csak ott még billiárdban és csapba hugyozásban. Szerdára azonban eldurvult a helyzet, mikor a sátánisták egyik helyettes vezetője kemény szavakkal illette saját italozó életmódját, amit a konkurens csoport tagjai zokon vettek, hogy az ő jelenlétükben és törzshelyükön (pláne törzshelyükön való jelenlétükben) ezt már mégsem tűrhetik. A sör-unicum nem szent, de sérthetetlen, pláne egy mocskos Bányász-drukker részéről. Az összetűzés vérfertőzésbe torkollt, további fejlemények a holnapi kiadásban...

wiki, naná

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése