2022. június 24., péntek

Rendőr vagyok, kérem szépen!

A pintérsándor alakú belügyminiszter szerint azért van egyre kevesebb rendőr, mert jól  megy a gazdaság. És ott, a reálszférában ugye közismerten örülnek a volt rendőröknek, hisz mondjuk aki korábban önbíráskodva gyanúsítottakat pofozott meg, abból elve remek HR-es lehet, a húszezresért gyorshajtás elnéző közlekedésiből mondjuk pénzügyes, és ismerve az általános rendőri nyelvhasználatot, bárkiből lehet irodalomtudós/nyelvész, aki korábban a testület állományában foganatosított szolgálatteljesítést.

Szóval ezzel még nincs is semmi gond, de mi az hogy jól megy a gazdaság? Ez megint valami felcsútista újbeszél? Mert azt különösebben senkinek sem kell magyarázni, hogy amúgy nyakig ér a szar. (Csak hogy gusztustalan is lehessek érintőlegesen: lassan vagy belefulladunk, vagy lenyeljük, de már nem tudjuk, melyik a rosszabb.)
Mondjuk azt el bírom képzelni, hogy Pintér nertársnak jól megy, az ismerőseinek is jól megy, elvégre bemegy a kormányülésre, és ott csupa elégedett embert lát, drága öltönyökben, sőt lehet hogy direkt örül a drága eurónak is, feltéve hogy abban tartja a szerény kis megtakarításait, és hát gondolom abban. A benzinárat meg például lazán leszarja, az ő fogyasztását az adófizetők állják, fájjon az ő fejük miatta.

Az ő feje láthatóan nem csak a rendőrség miatt nem fáj, pedig a belinkelt cikk szerint ő a mai napig is rendőrnek tartja magát (mondjuk egy polgári demokráciában innentől kéne kirúgni a francba a minisztériuma éléről), de majd fél kézzel megoldja az oktatás és az egészségügy dolgait is, csak elég határozottan kell kiadni a parancsot, hogy kuss legyen! Mert amiről nem beszélünk az nincs, amit mondunk az nettó baromság, lassan már akkor is hazudunk ha kérdezünk, és hívjuk mindezt "politikai kormányzásnak" - valami ilyesmi lehet a mögöttese. Sérelmünkre.

papaigabor.wordpress.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése