2022. június 27., hétfő

Zümmedék

A férfi a méh ellen című izé egy nehezen meghatározható micsoda, de legalább unalmas. De hogy a meghatározatlanságánál kezdjem, ez egy majdnem egyszereplős (plusz egy animált rovar) film, mit valami érthetetlen oknál fogva 9-10 perces "epizódokra szeleteltek fel", azaz ahány rész (összesen kilenc) annyi poén, amire felfűzik Rowan Atkinson jól bejáratott bénázásait. Mert  ez egy afféle Mr. Bean mozgókép, leszámítva hogy hősünk (ki ez esetben Trevor) elég sokat fecseg, plusz van neki magánélete, bár - mivel béna - kudarcos az is. Szóval ő a csúnyán öregedő elvált pasi, érzelmeskedő kamaszlánnyal, aki végre talál egy állást, housesitter lesz Gazdag Sznobék házában, amíg azok valami medence partján koktéloznak, és hívják mindezt nyaralásnak. Arra a pár napra meg ő őrzi a kurva modern és überokos házat, ami annyira rideg, hogy azt már-már skandináv letisztultságnak kellene hívni.

De ő nem vigyáz a házra, hanem több mint 100 percen át egy méhet hajkurász, mely ténykedés közben viszont aprólékos gondossággal teszi tönkre (bontja le, gyújtja fel) a gondjaira bízott lakóingatlant. És részben a járműparkot.


És nem, sajnos nem vicces, pontosabban nem eléggé. Az egész valóban valami Bean-utánérzés, mintha a pasi nem is tudna már mást (pedig biztosan de), és hát egy filmnyi időt azzal tölteni, hogy egy darab pasi csetlik-botlik egy üres házban, ahol a méhen kívüli egyetlen társaság egy fosós kutya, nos ez húsz perc után már szimplán csak fárasztó (Méhen kívüli? Miket le nem írok...)
Tényleg monokomédia akar ez lenni (ha már van olyan, hogy monodráma), Atkinsonon kívül mindenki csak fél percekre feltűnő mellékszereplő, ő viszont egyedül már nem töltik ki a monitort. A Mr. Bean esetén ez még ment, de mikor nem nyolc-tíz perces szkeccseket csinál, hanem száztíz percet egyben (amit csak próbálnak szkeccseknek álcázni, de szólok, nem jön be), akkor lapos lesz, kiszámítható, és ettől aztán unalmas.

Szóval érdemes megnézni belőle egy fél órát, és akkor már mindent láttunk, igaz annak egy részét is Bab úr korábbi kalandjaiban. Szóval lehet, hogy fél órát sem ér meg az egész, hacsak valakinek nincs különösen szar délutánja, amikor már úgyis minden mindegy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése