2022. június 28., kedd

A majonéz-irritabilitás

Egy atlantai szendvicsezőben egy idegállapotba került vendég rálőtt az alkalmazottakra, mert túl sok volt a szendvicsében a majonéz. Egy halott, egy sebesült a first world problem tematika nagyobb dicsőségére. Igazából nem tudom, hogy Georgiában (ami nem, ez esetben nem Grúzia, bármekkora divat is így hívni mifelénk mostanság) milyenek a fegyvertartási szabályok, de eléggé déli állam ahhoz, hogy ne gondoljam túl szigorúnak azokat. Elvégre Texasban is kábé annyira bonyolult egy pisztolyt venni, mint egy csomag rágót. Aminél legalább nem áll fenn a veszély, hogy túl sok benne a majonéz. Viszont ráguglizva kiderül, hogy Georgiában van olyan kisváros (a mi fogalmaink szerint falu), ahol minden háztartásban kötelező fegyvert tartani, mer' nincs helyi rendőr. Szóval...

Az eufemisztikusan incidensnek hívott ámokfutás amúgy egy Subway-ben történt, ami önmagában is összezavarhatja az embert. Mert a hülye amerikaiak subway-nek hívják a metrót, és underground-nak az aluljárót (ahol nincs metró, csak gyalog), szemben azzal a helyes és logikus angol hozzáállással, hogy az underground az metró, a subway meg aluljáró, de a jenkiknek elég egy óceánnyi távolság, és már keverik a szazont a fezonnal. Vagy mi.

És akkor erre jön még a majonéz-probléma, amit személy szerint nem értek, szerintem egy szendvicsben egyszerűen nem lehet túl sok majonéz, de van akiben felbaszódik tőle az ideg. Na, ilyenkor jönne jól, ha a sarki boltban legfeljebb vízipisztolyt lehetne venni igazi helyett, elvégre mégis csak jobb egy vizes (sőt, akár egy levizelt) alkalmazott, mint egy halott.

allergia.cafeblog.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése