2022. június 30., csütörtök

Háborús dialektikus gazdaságtan

A Felcsútok Géniusza (O1Gömbhal) szerint az infláció egyszerű, mint a családtagjainak közbeszerzést nyerni: ha háború  van, van infláció, ha háború nincs, máma már a pénz sem romlik tovább. Oké, nem közgazdaságtanból szerezte a diplomáját, de mini szterelnökként is aggasztó ha ezt komolyan gondolja. Mert ha igen, akkor nem csak ő a hülye, hanem az állítólag hozzáértő tanácsadói is, ha meg mégsem, akkor simán csak egy, a kétbites agyúakra hajtó silány populista. Amúgy minden bizonnyal az utóbbi.

Bár vigyázni kell azzal, az ember miféle leegyszerűsítő ostobaságokat böfög bele a nyilvánossága, évtizedeket átívelő időtartamban, mert egy idő után tényleg kezdi maga is elhinni. Döbrögi pártvezér és kancellár is túl régen fújja már a fideszes véleménybuborékot ahhoz, hogy a valóság már ne nagyon hatoljon át a falán, így aztán könnyen lehet, hogy tudata már nem fogja át (hol is hallottam ezt?), hogy világgazdaság, Kondratyev-ciklusok, klímaváltozás, technológia, kriptovaluták, miazmás. Mindez nem fontos, csak a háború. Elbasztuk a GDP-t a választási osztogatással? Ugyan már, háború! Az EU-s fejlesztési pénzekből a haverok térkövezték le a fél országot, és csinálnak lassan magánbirtokot a Balatonból? Baromság, hisz háború van, értitek barmok, há-bo-rú!

Ja ige, a háborút minden oroszok cárja diktátora indította, mert bár eddig csak simán egy gátlástalan szemétláda volt, de mostanra végleg ledobta az agya az ékszíjat, de a felcsúti még mindig nem tud lehasadni az alfeléről. Vagyis elvileg, ha annyira nem tetszik neki a háború (nem a népirtás miatt persze, hanem az a kurva infláció), szólhatna is Vologyának, de persze hogy nem tud, ő csak az uniós kifutófiúja, nem valami önálló hatalmi tényező, aminek láttatni szeretné magát.

Úgyhogy marad a belföldre szánt gazdasági (szociális, kulturális, etc.) demagógia, a pávatánc, meg - hosszabb, avagy már középtávon - a két szék között az asztal alá esés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése