2022. június 19., vasárnap

Józanészek, mi?

Szijjártó Kakadu kükümminiszter reméli, hogy jó lenne, ha a nemsoká becsapódó madridi NATO-csúcson, idézem "A józan ész kerekedik felül". Baszki, ezt ő maximum csak remélni tudja, mert hozzá nem tesz egy centit sem, ebben nagyjából biztos vagyok, ő a diplomácia hisztis picsa oldalát képviseli, amióta csak ő volt a fidelitász. (Oké, már hivatkoztam a Macskafogóra, hogy "Safrenek, ki most a fidelitász?", de hát ő meg a Rogán Tonyó is volt már az, azt'  mire vitték? Hát, ha ez nem a tipikus apparatcsik-komisszár karrier, akkor mi a búbánat?)

Szerinte, ők a háború kezdete óta határozottan képviselnek egy álláspontot. Na ja, a magyar kormány egyébként kibaszott határozottan képvisel egy-egy álláspontot, bár ha kell, minden héten mást. 
Mittomén, szorulása van-e a felcsútinak, rászólnak-e Moszkvából, basztatják-e Brüsszelből, kikapott-e a fradi, szóval mindig van ok világpolitikai helyzetnek feltüntetni, hogy mindenáron, mindig és mindenhol akarja a hatalmat, de nagyon. Kakadu meg azt képviselni, amit mondnak neki, ezért is furcsa, hogy a józan ész győzelmében bízik, hisz azt ő, mint kívülálló is csak messziről látja. Egyszerűen nem ez a működésmódja, az ő szakmája az arrogáns kivagyiság, bár azt kétségtelenül jól is csinálja.

Csak erre nem szoktak - a posztszovjet diktatúráktól nyugatra - diplomáciát építeni.

Péterünk szimplán leszarja, hogy háború van a szomszédban, és egy agresszív kvázi-nagyhatalom bombázza a mellettünk lévő országot, ő olcsó gázt akar venni a pszichopata diktátortól, nagyjából a fél világ kontójára. Amihez innen is gratulálok, hülyébb ő már nem lehet, de aljasabb talán bármikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése