2023. november 18., szombat

Alvó ügynök dilemmái

Láttam olvasni, hogy nem egészséges dolog melltartóban aludni. Basszus, most szólnak, mindjárt ötven leszek, és eddig én ezt nem is tudtam. Mondjuk nem is aludtam melltartóban, sőt a melltartókkal mindig is ambivalens volt a viszonyom. Nem vettem, nem hordtam, de néha volt valami élmény abban, hogy kikapcsoltam. Másokon. Már ha ment, mert a melltartókapocs (vagy hogy hívják, kapcsoló) egy ördöglakat, az ötezer forintos kérdés a vetélkedőben, tehát belépő szint a szexhez, de kell a főnyereményhez.

Ellenben néha alszom alsógatyában, miszerint a pizsama alatt is van, pedig az nem kényelmes, aludni legfeljebb boxeralsóban, pontosan szépen, hogy ne nyomorgassa semmi a kezelőszerveket. Mondjuk a melltartóról is valami ilyesmit írtak, hogy hát a felületi feszültség meg hasonlók, irritáció és miazmás, bár arról nem olvastam semmit, hogy egészséges-e zokniban dugni? Mert én például abban alszom, két okból.

Fázós a lábam és csúnya is, így viszont úgy nem fázik, hogy közben nem is látszik, avagy amit nem látok az időnként csak fáj, de a zokni alatt! Viszont kérdés, hogy mennyi párnát pakoljak a fejem alá, hogy már kényelmes legyen, de még ne álljon be teljesen a nyakam reggelre, ilyenkor jó megoldás, ha az ember eleve nem tud elaludni, így folyamatosan kontrolállhatja a pozíciót. Reggel persze már nem olyan jó, mert nem fáj a nyakam, de a kialvatlanságtól szédülök, és délre jön a teljes zombi-üzemmód. 

Legutóbb mondjuk megvolt a szükséges hét óra alvás, csak úgy hogy este tíztől éjjel háromig, aztán reggel héttől kilencig. Kilenckor úgy másztam ki az ágyból, mint egy szuperzombi (plusz elpazaroltam négy órát, na jó, hármat, mert hattól hétig ment az egyik kedvenc sorozatom), de legalább fájt a nyakam, és eltűnt az egyik zoknim.

boredpanda.com

És érdemes-e ülve aludni, vagy csak fekve, nekem vonaton és repülőn is nagyon ment az  ülő pozíció, mondjuk ott pont nem is lett volna hova lefeküdni, anélkül, hogy az embert leterelje a fedélzetről egy különösen morcos biztonsági szolgálat. Ja, és aludtam el már trolin, de metrón például még nem, így nem jutottam el soha Újpestre.

Tényleg, ezt az alvás-dolgot nem lehetnek kikapcsolni? Annyi jó könyv van, amit nem olvastam még, plusz ott van ugye a cselekményes pornó kamaradráma-szerűen előadva, ami asszem a kedvenc filmes műfajom is lehetne, ha láttam volna már olyat, de ha egyáltalán nem kellene aludni, lehetne keresgélni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése