2023. november 21., kedd

Plakátvagányban ázó éjjelek

Ursula von der Leyen jobban teszi, ha mostanában nem jön Agyarországra. Mert folyton bámulhatná az előre megfontoltan, különös kegyetlenséggel elkövetett órásplakátokat, amiken ő maga látható (az ifjabbik Sorossal) sajnos negatív értelemben. Pedig (szemben a korábbi óriásplakátokkal) nem akarja elvenni a magyarok munkáját, van neki sajátja, és hát egy fokkal azért jobban fest mint egyik elődje Jean-Claude Juncker, aki azért tényleg egy alkesz csehszlovák tévészerelő karakterét hozta, egyenesen egy Menzel-filmből. Ő legalább viccesen mutatott billboard-méretben.

Nálunk a kormány (amely egyúttal az állam is, meg a gazdaság és a média nagyobbik szelete) tényleg tahó módon tud kampányolni, gyakorlatilag belegázolnak bárkibe, ha attól három plusz szavazatot remélhetnek. Mivel programjuk nincs, csak esetileg ötletelnek, ha már nyakig ér a szar, így érdemi kormányzás helyett is jobbára folyamatos kampányban vannak, mondhatni a permanens fülkeforradalom állapotában. Azaz  mindig csak a következő választásra függesztik tekintetüket, mindegy milyen messze van még, és szadista mosollyal arcukon karaktergyilkolnak, hisz náluk a kampány is nagyjából erre egyszerűsödött az évek alatt.

Nekem gyanús, hogy néha már tényleg csak élvezetből teszik, egyszerűen szeretik látni, ahogy a megtámadott személy (szervezet) kapálódzik, kiabál, de hiába, ők annál hangosabban hazudnak róla bármit, egyre durvábban előadva az amúgy sosemvolt morális fölényüket. (Nekik csak fölényeskedésük van.) Az Európai Bizottság elnökét is azért kellett rohadt sok pénzért kiplakátolni, mert csak. Nyilván nem ettől jönnek meg végre a visszatartott uniós pénzek, azon hogy a felcsútista szekta vezérei bunkók, azon meg rég nincs mit demonstrálni, legfeljebb általa arcot adnak a legújabb nemzeti inzultációnak. Hiszen hiába Brüsszeleznek össze mindent, egy várost úgy en bloc nehéz utálni, az EU meg ahhoz képest is nagyon absztrakt, von der Leyen viszont megtudhatja végre, hogy a keresztneve igazából Brüsszel. (Már ha össze tudja rakni a plakátot, meg a "kérdőívet".) A kiszületési anyavonatkönyvében még úgy szerepelt, hogy Brüssel von der Leyen, csak a Háttérhatalom később ezt eldugta, mert már akkor nagy tervei voltak vele. Viszont a Felcsútok Géniusza kinyomoztatta a nyugdíjas iskolarendőr-egészségügyi miniszterével, így négyzetre emelt gecizmussal szívathatja, mikor Brüsszelezik, hisz látens módon bár, de még le is tegezi! Nem pont a plakáton (én hiányolom is), de minden más felületen.

Még szerencse, hogy Alexander Soros esetében ilyen szofisztikált szemétkedésre sincs szükség, hisz Ártunk és Ormányunk már rég gondoskodott róla, hogy a Soros eleve szitokszó legyen. Még a liberálisnál is komolyabb gyalázkodás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése