2023. november 1., szerda

Kitört a mármegint!

Ebéd után kissé elszunnyadtam, azt' arra ébredtem, hogy a Marginál szerint kitört a harmadik világháború! Ami gáz, ebédre épp az utolsó babkonzervemet fogyasztottam el, pedig háborús időkben épp az ilyenekből kell tartalékot képezni. Francba, most maradt három leveskockám. Ami egy világháború viszonylatában (tekintetében) lófasz, pontosabban zöldséges alaplé, de a ló meg ugye növényevő, tehát akár.

Most nem tudom mi lesz. Anyám hívott, hogy menjek át délután, mert van nekem két szelet hal, de egyrészt a fene se tudja, lesz-e délután egyáltalán, másrészt a tőkehal az nem babkonzerv (már alakra se), azzal nem lehet egy világháborút szerintem. Van még két doboz szardínia, de az a teknősé, azt nem ehetem el előle, ha ledobják az atomot ide, vagy ha mégis, meg kell enni a teknőst, de ő már több mint huszonhárom éve háziállat, és nem tudom hogy kell elkészíteni.

De hogy világháború van, az durva, hetek óta nem volt. Sosem hallott nevű orosz "szakértők" szokták bejelenteni, mikortól számoljuk az aktuálisat, most is akadt egy ilyen, még szerencse, hogy az orosz politikai szakértők nem egyszerűen megbízhatóak, de valódi orákulumok, ha nem is a mátrixi értelemben. Úgyhogy ha ők mondják, én összeszedem az aprót az ágy alól (hónap vége-eleje van egyszerre, meg minden szentek, és a szenteknek darabja is drága), és holnap veszek babkonzervet a kisboltban, ha lesz még kisbolt, és nem sodorta el még a világháború. Ha igen, az Aldiba', az biztos lesz még kicsit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése