2023. november 25., szombat

Józanésztelenítés

Drámai fordulat: Zelenszkij embere váratlanul mindent bevallott a háborúról“ - szól hangosan a zorigón a zének, csak hogy nekem meglegyen a párnaponkénti origós (illetve magunk között: marginálos), idegi alapú felcsesződésem.

Most az ember, aki arrafelé a kormánypárt frakcióvezetője azt mondotta állítólag („akkor higgy origósnak, ha ló legel a sírján“), hogy az oroszoknak már tavaly tavasszal, szóval még a vérengzés korai szakaszában azt az egy feltétele volt a tűzszünethez és béketárgyalásokhoz, hogy Ukrajna ne akarjon csatlakozni a NATO-hoz.

Na most ez, ilyen rém hiteles forrásokból, mint a csöcsös-széljobbos, minden alatti portál, nem tűnik igazán hihetőnek, nem is olvastam máshol hasonlót. Másfelől pedig, a háború előtt szóba sem került érdemben az ukránok csatlakozása a NATO kötelékébe, az EU-tagság pedig tényleg szóba sem jött. De Vlagyimir Vlagyimirovics elintézte nekik, ma már az unió tagjelöltjei, a NATO országok jelentősebbjei meg a szövetségeseik. szóval tényleg rém hihető, hogy Putyin cárevics először a Nyugat karjaiba löki Ukrajnát, aztán feltételül szabja, hogy de tartsák a távolságot. Oké, egy pszichopata állatból kinézi az ember ezt is, márpedig az orosz diktátor egy pszichopata állat (most tényleg, hogy lehetne hívni egy konkrét tömeggyilkos, háborús bűnöst ezen kívül?),de abban azért elég kevés az életszerűség, hogy direkt azért rohant le egy országot, nehogy azok belépjenek valahová, ahová akkor még fel sem vették volna őket.

Ez nagyjából annyira hihető, mint a tavaly februárban bejelentett „nácitlanítási“ program (izé, pogrom), hogy ugye az ukránok közt túl sok a náci(?), a vezetésben meg jóformán csak azok vannak, tehát a minimum, hogy háborút kell indítani ellenük, mert csak. Megjegyzem, a második világháború (az origós történelmi tudat szerint nagyjából a hárommal ezelőtti) az úgy tört ki, hogy a nácik kezdték, e logika alapján lehetne akkor a putyinista bagázs a náci. Persze nem muszáj, elvégre a lengyelek wehrmacht általi, nyilván védekező jellegű lerohanását megelőzte egy héttel a Molotov-Ribbentrop paktum, minek keretében a németek és a szovjetek azért felosztották egymás között Közép- és Kelet-Európát. Így aztán a valódi nácik szeptember elsején támadták meg Lengyelországot, a szovjetek meg, a másik irányból 17-én, szóval agresszorok voltak ők is, miközben az echte nácik a túloldalon álltak, ültek, lőttek, öltek.

Amúgy meg szinte mindegy, Putyin mikor milyen feltételeket szab, vagy mit ír alá, legfeljebb onnantól egész pontosan tudható, hogy mit szeg meg majd meg az első adandó alkalommal. Nemzetközi hitelessége kábé mint az origóé a hazai sajtóban, csak neki hadosztályai is vannak ahhoz, hogy megpróbálja valósággá hajlítani azt az alternatív világot, amiről a híveinek mesél. A Felcsútok Géniusza ehhez képest annyival szarabb helyzetben van, hogy neki pont az origo és társai a hadosztályai, úgyhogy csak annyiban nemzetközi tényező, amennyiben fontos kérdésekben van vétójoga az EU-ban. Egyelőre, a mocskos gonosz Brüsszel ugyanis már dolgozik a megoldáson.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése