2023. november 29., szerda

Kétszer két férfi, egy nő, meg az esetek

Két eset, egymás mellé téve:

1. Pénteken kivégeztek egy 17 és egy 22 éves iráni fiatalt. Hamidreza Azarit, a fiatalkorú áldozatot gyilkossággal vádolták. Ő az első ilyen idős az országban, akire halálbüntetést szabtak ki idén. (444.hu) A 22 éves Milad Zohrevand pedig a nyolcadik ember azok közül, akiket a tavaly szeptemberi tüntetésekkel összefüggésben végeztek ki. A tüntetések amúgy azért törtek ki, mert a helyi erkölcsrendészet (magyar történelmi viszonylatban: a lokális ÁVH) még tavaly ősszel őrizetbe vett egy 22 éves kurd lányt, Mahsza Aminit, a nem megfelelően viselt kendője miatt, majd az őrizet keretében szimplán agyonverték.

2. Kakadu Péter külgazdaságügyi miniszter ehhez képest havonta minimum egyszer smúzol az iráni kollégával. Szeptemberben elvtársias hangulatú megbeszélést performáltak New Yorkban, az aktuális ENSZ-közgyűlés oldalvizén (az orosz Lavrov elvtárssal közösen), múlt hónapban hosszasan beszéltek telefonon, mikor is: „A tudósítás szerint beszélgetésük azzal zárult, hogy mindkét fél kifejezte, elégedett az iráni-magyar kapcsolatokkal, amelyek a kölcsönös bizalmon alapulva pozitív irányt vettek.“ (Klubrádió) Nemrég meg együtt nyomultak a magyar-iráni gazdasági vegyes bizottságban, hisz nincs jobb, mint gyilkos elnyomó rezsimekkel üzletelni, lám az azeriek is milyen rendesek, hogy drágán adják nekünk a gázt, ha már más nemigen akar venni tőlük.

Hogy is mondta Andrew Dice Clay (Nagy Feró hangján) a Ford Fairlane kalandjai című trash-klasszikusban? „Eszem, faszom megáll!“

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése