2023. november 23., csütörtök

Lex Agresszív Kismalac

A szuverenitásvédelminek hívott leendő törvény valóban legfeljebb az önkényt védi a polgári normalitástól, avagy a liberális demokráciától, mely utóbbi amúgy szitokszóvá lett a kormányhitű propaganda által. Mert Ártunk és Ormányunk szerint a szuverenitás az olyan, hogy ők csinálnak, amit csak akarnak (kétharmad bazmeg, kétharmad!), és mindenki másnak kuss legyen. Különösen az Európai Uniónak (felcsútistául: Brüsszel), meg a hazai csatlósaiknak, akik a tuggyukik pénzéből csinálják a tuggyukmit. (Tudja a fene amúgy.) És úgy általában se pofázzon bele senki abba, mit kezd a teljhatalmával, az évek óta tartó rendeleti kormányzás keretében a felcsúti döbrögi.

Rendes diktatúrákban ilyenkor Gestapót szerveznek az efféle szabályok betartatására, szerencsére nálunk még nincs diktatúra (bár igény az volna rá), csak afféle autokrata hibrid rezsim, ami jogilag még épp hogy legitim (hisz maguk írják a jogot, magukra szabva), csak pont velejéig erkölcstelen. Így aztán egy Szuverenitásvédelmi Hivataluk lesz, egy EU-konformnak szánt Titkosszolgálat Light, ami bármikor bármibe belenézhet, az adótitkoktól akár a privát levelezésekig, ha felmerül a gyanúja, hogy egy párt, egy civil szervezet, de akár egy magánszemély is külföldi érdekeket szolgál, azaz veszélyezteti az ország szuverenitását. Ami persze az állam szuverenitása, az állam pedig nem mi vagyunk, hanem másodsorban a Párt, Nyuszi rokonai, barátai és üzletfelei, elsősorban pedig szuverén a pártvezér és kancellár, aki meg a saját seggét védi a Felségsértés Elleni Hivatallal.

Hisz hogy mi veszélyezteti a szuverenitását, azt innentől ő mondja meg jól. Gyakorlatilag korlátlanul lehet majd basztatni bárkit, mert a törvénytervezet kellően homályos megfogalmazásokkal operál, hogy az EU felé is lehessen mutatni, hogy nem is úgy gondolják, de ha oda kell csapni, akkor lehessen azt is. Mondjuk egy társaság "Free Tibet!" tüntetést szervez a kínai követség elé, és egyből rájuk mozdul a Hivatal, mondván hogy ezek nem Magyarország érdekeit képviselik (nem hát, a tibetiekét), sőt, mivel a rohadtul antikommunista, felcsútista szekta épp a Kínai Kommunista Párt fejeseivel akar jóban lenni, kifejezetten az ország érdekei ellen tüntetnek. Hisz az ország a kormány, meg mögötte a Párt, ez ugye axióma.

Meg simán rá lehet szállni, és akár börtönnel fenyegetni azt a választáson induló jelöltet, akit mondjuk a londoni magyar ismerősei is támogatnak, hisz csupán értelmezés kérdése, hogy ez külföldi támogatásnak számítson, ami eleve tilos (volt eddig is), mert egy angol, német vagy svéd bankszámlaszám az a Sátán műve, nagy gonoszságában.

És akkor már csak torta a hab alatt, hogy a maradék független sajtót is remekül lehet majd fenyíteni, ahogy a felcsútisták frakcióparancsnoka mondotta, az egész cucc célja az is, hogy „borsot törjenek a baloldali újságírók, álcivilek és dollárpolitikusok orra alá”.
Tegye fel a kezét, akinek erről nem az ötvenes évek jut eszébe, persze kifordítva és egy görbe tükrön át nézve. Persze ettől se lesz vicces, csak ijesztő, rémes, abszurd és szánalmas egyszerre, és ez se semmi akrobatamutatvány. Csak épp nem szórakoztat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése