2023. november 20., hétfő

Metarohadás

A felcsúti döbrögi bejelentette a fészbukon, hogy nemsoká bejelent valamit a fészbukon. Szerintem ez így már gyenge, először azt kell bejelenteni, hogy mikor fogja bejelenteni, hogy be fog jelenteni valamit. Ha már a hatalomgyár politikai üzenetei jobbára úgyis metaszövegek, magukra hivatkozva nem mondanak semmi újat, bár az úgynevezett közbeszéd lerohasztásában múlhatatlan érdemeik vannak.

Most azt jelentette be rendkívüli hírekben a pártvezér és kancellár, hogy itt a nemzetietlen inzultáció, mintha nem erről harsogna a komplett kormányhitű propagandaművek hetek óta. De nyilván egy hipotetikusan fejkendős Bözsi néni csak akkor hiszi el, ha azt személyesen döbrögi jelenti be neki, persze csak ha előbb valaki kinyomtatja sérelmére, a vonatkozó fészbuk-videót. Mert a postás majd csak sokára hozza ki a papíralapú inzultációs konzultációt, a postás ugyanis tisztára eszdéeszes ("Mi, nincs is eszdéesz? Akkor hogy lehet az, ez a fasz?"), úgyhogy majd álmában szabotál picit, de ha a Felcsútok géniusza mondja, hogy megjön az majd, akkor azért Bözse néne jobban alszik, hogy az ország sorsa, meg a jó kezekben levés ugyebár. ("De ki a frász az a Brüsszel?")

A vezér korábban azt is mondta (nemrég a Párt jubileumi kongresszusán), hogy ők egy nindzsakormány, így harcolnak Ejrópával Uniós vonalon. Most szólok, hogy a nindzsák nem nemes lovagok voltak, akik az igazságért álltak ki, hanem sötétben lopakodó, profi kémek és bérgyilkosok. Márpedig ha a főnök hozzájuk hasonlítja magukat, akkor olyan fajta őszinteséget mutat, amilyet több, mint húsz éve gyakorlatilag soha, és ez meglepő.

Mert akkor most vagy az van, hogy rossz gyógyszert vett be, vagy gőze nincs róla, kik voltak a nindzsák, csak harminc éve látott pár C-kategóriás akciófilmet, és annyi maradt meg neki, hogy ezek olyan Csák Noriszok, csak szakáll nélkül és Japánban. Gondolom amúgy a szamurájokkal keverhette őket, azok is szemét gecik voltak, mindenféle véreskezű had-és földesurak szolgálatában, de legalább valami becsületkódex mentén.
Persze valamelyik felcsútista közlönyben a múltkor a betyárokat méltatták, hogy lám, Rózsa Sándor is harcolt a '48-49-es szabadságharcban. Ja csak a szabadcsapatával kirabolt és aztán legyilkolt egy komplett falut (korábban is ezt űzte, csak kisebb léptékben), minek következtében ki is baszták a honvédelemből. Szóval a betyárok sem Robin Hoodok voltak, csak afféle tanyamenti szervezett bűnözők, köztörvényes jelleggel. De a nindzsázás is az elhülyülés szimptómája, mert mindegy mit mond, csak mondjon valamit, úgyhogy jöhet a jedi-kormány, a Jesse James-kormány, a Batman-kormány, vagy a Csodálatos Róka Úr-kormány. Nekik már mindegy, és lassan nekünk is.

És hát a fészbukon közétett videó  is nagyon meta, arról szól, hogy a döbrögi tollal, papíron (Naná, majd online, mi?), homlokát ráncolva, gondterhelten ikszelget a saját kérdéseire. "Hogy a picsába is gondolkodom én erről?" - ez van fejére írva, legalább is a képeken, mert a videót persze meg nem nézem, annyira még én sem vagyok mazochista. Úgyhogy azt sem tudom, nyalogatta-e a száját közben, mert nála ez a biztos jele annak, hogy idegállapotba került, és kényelmetlenül érzi magát. Utóbbit egyébként innen is üdvözölném, elvégre nem lehet valaki 0-24 ben szocipata, kivéve ha mégis.

pinterest.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése