2023. november 18., szombat

Heti világháború

Közel a harmadik világháború! - ont monoton bút konokon és fájón a zorigó, de olyan konokon, hogy náluk tavaly február óta közel hetvenedszer tör ki mindjárt  világháború. (November elején tartottak hatvan-valahánynál...) Ezen héten nem rémlik, hogy centikre lettünk volna tőle, úgyhogy most vagy én ne figyeltem eléggé, ahogy a világpolitika ütőerének keze beteszi a lábát, vagy a Marginál névtelen szerzői kezdenek ellustulni.

Mert lássuk be, nehéz dió ez, vagy kemény kenyér, vagy valami ilyesféle, hogy azok a derék betűipari betanított munkások folyton csak várják a harmadik világháborút, úgy mennek be minden reggel, hogy hátha, azt' az meg nem akar kitörni, a rohadékja. Szar lehet nekik, csak nyomják, nyomják azt a kurva orosz propagandát, de valahogy semmi sem úgy lesz aztán, ahogy Vlagyimir Vlagyimirovovics Diktátorov megígérte.

Most egyébként azért lesz megint világháború, mert az ukránok a németekkel tárgyalnak biztonsági kérdésekről, és ugye tudjuk, hogy a németek csinálták az első két világháborút is, tehát az a minimum elvárás velük szemben, hogy a harmadikat is tessenek már összehozni. Amihez ugye más sem kell, mint több más NATO-országhoz hasonlóan tárgyalni Zelenszkijjel. (Aki egyébként a Marginálon alapvetően úgy jelenik meg, mint egy alkoholista, pszichopata, tomboló őrült, aki direkt élvezi, hogy irtják az országa polgárait, és minden valószínűség szerint écces csecsemők vérével készült maceszgombócot reggelizik, minden páratlan kedden. A többi napon meg tombol.)

Valami felső-középkategóriás celebnek kell nekihalnia az elhunyáshoz, hogy ne valami ilyesmi legyen a szalagcím Ezeket a fazonokat még az izraeli háború sem izgatja különösebben, mondjuk annak kapcsán nehéz is lenne putyinista propagandát tolni, mert bár "cikkeik" vannak annyira primitívek, hogy a valóság már nem hat a tartalmukra, de ehhez már tényleg marslakó gyíkemberek kellenének, hogy ne ócska zsidózásba vagy arabozásba fulladjon az egész, és valahogy be lehessen kötni a sztorit mondjuk a donyecki harcokba. Persze sosem lehet tudni, a tehetségtelenséggel kombinált gátlástalanság néha lehetetlen helyzetekben is utat tör magának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése