2023. november 30., csütörtök

Adidea Dákó

Mai hír volt, hogy a Médiatanács (-hivatal?, -hatóság, -szakkör?) vizsgálja, hogy megalázták Fekete Pákót az ertéel reggeli műsorában, mikor magyar alkotmányos alapismeretekből vizsgáztatták a műsorvezetők, annak alkalmából, hogy nálunk is állampolgár lett. (Egyébként nem alkotmányos, hanem alaptörvényes alapnak kellene hívni az ismereteket.)

Ez veszélyes! Hát hogy lehet az kérem szépen, hogy jön egy migráns, beférkőzik sorainkba, és még csak nem is vágja a közjogot? Ráadásul úgy, hogy eredetileg ösztöndíjjal érkezett egyetemre, nemzetközi jogot hallgatni, csak közben beszippantotta a legalja mulatós, mint fekete lyuk, avagy (Para-Kovács szép kifejezésével élve) a lakodalmas endlösung.  A figura lett az egyik legkomolyabb, szinte már a Holdról is látható hatású szekunderszégyen-generátor, akit eddig is mindössze nézni és hallgatni volt iszonyúan kínos, no meg olvasni róla, akkor is ha kattintás nélkül, csak a címeket kapta a pofájába az ember, úgynevezett „hírportálokon“.

Úgyhogy a faszit nem nagyon kell külön megalázni, elintézi ő azt magának, úgyhogy nem értem, minek vizsgálni azt, hogy akkor most megalázták-e a tévében? Valójában kábé húsz éve abból él, hogy megalázzák a tévében, mondhatni ez a szakmája, ezen a szakterületen szállítja a hézagmentes trash-élményt. Hogy hozzá képest bárki szépnek, de főleg okosnak és műveltnek, kifinomultnak érezhesse magát.

És ez a főállású, folytatólagos megalázódás annyira megy neki, hogy elég kevesen tudják, hogy is hívják, mert a Fekete Pákó még rímel a bőrszínére, meg arra, hogy dákó, de a primitív médiaperszóna mögött már nyomokban sem látszik Lapite Oludayo Babanide Oludatrion Olapite.
Hogy ő milyen ember lehet, azt tudja a franc, de a Pákó-avatárt már rég nincs hova megalázni, ezért aztán nincs itt semmi látnivaló, mindenki haladjon tovább!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése