2023. november 29., szerda

Több mint harcos béke, békeharc!

Ne fütyüljünk úgy, ahogy a guruló dollárbaloldal táncol, a sorosmédia ordít, és az átláthatóságtól rettegő, nemzetközi NGO-hálózat áskálódik  - valami efféle az aktuális kormányzati agymosás kivonata, mert lényege, sőt értelme az nincs neki. Nem bír lenni, és különben sem arra való, hogy racionálisan feldolgozható legyen. Ezt az NGO-zást mondjuk különösen nem értem, mert ugyan egyes, sötétben bujkáló, rémhírterjesztő, ellefülke-forradalmárok szerint a betűszó azt jelenti, hogy „non-governmental organization", azaz nem kormányzati szervezet, de ez dezinformáció, magyarul féknyúz. Mert az NGO annyit tesz: Nem Geci Orb... ja bocs, jó ideje már nem írom le a nevét O1Géniusznak. (Amúgy lehet, hogy a rendszer ellen uszítva lázító törpe minoritást inkább a fülkeellen-forradalmároknak kellene hívni? Mindegy, a fülke a lényeg, ahol rohadunk a forradalomban.)

europeana.eu

Megtudhatjuk továbbá a kormányhitű sajtóból, meg a pártmunkában aktív mindenféle kinevezettektől, hogy a szuverenitás: harc. (Ja, a szuvenír meg általában giccs, de az ellen nem harcol senki.) D. Szilárd kulturális mindenes, a Petőfi Irodalmi Slágerlista igazgatója például olyat szól, hogy „ A nemzeti kultúráért csatába megyünk.“ A Párt, legalábbis az inzultációs „kérdőívük“ alapján, minimum tizenegy fronton harcol Brüsszel ellen,  „A harc, amit most folytatok, a magyar rezsicsökkentésért folytatott harc! - írja a mi döbrögink a fácsén, máshol meg: „Mindenki becsülje meg a munkahelyét, mert azokért harc lesz.”

És még mindig a pártvezér és kancellár, aki annyira igen nagyon békepárti, hogy hozzá képest Mohandász Karamcsand Gandhi egy háborús uszító volt:
„Hét éve ezen a napon volt a röszkei csata. Hazánk déli határát illegális migránsok ezrei ostromolták.“
„Most a járványok kora jön, tehát most ez az első csata, amit kitapasztalunk, lesznek még ilyenek.“
„Az apa férfi, az anya nő, a gyerekeinket pedig hagyják békén, és ezt értessék meg Soros György hadseregével is!“
„Európa két fele között csata zajlik.“
 A nyugatiak „...harcot folytatnak Közép-Európa ellen azzal a céllal, hogy olyanná tegyenek bennünket, mint amilyenek ők”
„Ez a nagy történelmi csata, amit vívunk: demográfia, migráció és gender. És a bal-jobb harcnak is pontosan ez a tétje.“
„A gyerekekért vívott csata nem zsebben, hanem fejben dől el.“
„Két nagy csata lesz - a munkahelyekért és az elviselhető energiaárakért.“
„Hosszú csata volt, fair megállapodást harcoltunk ki.“
Egy uniós csúcsról: "Brüsszeli csata. első nap."
„Egy nemzetközi csata kellős közepén vagyunk. Európa egyre inkább két táborra szakad.“
„Brüsszel. Csatára fel! Megvédjük a magyar családokat!“
„Azt a megoldást támogatjuk, amely a klímát rombolókra terheli a védekezés költségeit, a csata elején vagyunk.“
A covidról: „A csata döntő fázisába léptünk"
A fodbal EB egy selejtezőmeccse előtt: „Indul az európai hadjárat. Fel, Berlinre!“
„...amit most látnak Európában, az több mint háború, mert  valójában egész Európa hatalmi viszonyainak újraszerkesztése történik.“

Ehhez képest bármikor kijön belőle a nacionálpopulista, atyáskodó Teréz Anya:
„Magyarországnak szomszédos országként joga van azt mondani, hogy a béke az egyetlen megoldás!“ Merthogy „...ez nem a mi háborúnk” A következtetés tehát egyértelmű:

Hirdetés a Párt fészbuk-oldalán
(szbadeuropa.hu)

Lehet, hogy már idéztem a klasszikus viccet, amiben Nyikita Hruscsov azt mondja: " Háború? Háború az nem lesz, de lesz itt olyan békeharc, hogy kő kövön nem marad!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése