2019. január 4., péntek

A föld meg lapos

Olvasom, hogy egyre több híve van a lapos föld elméletnek, miután évszázadokig egyre kevesebb volt. Az inga visszaleng, avagy a laposföld-hit is valami színuszgörbe mentén működne? Nem hiszem, inkább az lehet mögötte, hogy a Földön az intelligencia mennyisége állandó, csak az emberiség lélekszáma növekszik. Az internetes világháló meg korlátlan lehetőségeket kínál a hülyeség terjesztéséhez, ami ugyanakkor folyamatos szórakozási lehetőség nekem.

Ezért hozom elő időnként a témát, hisz végre valakikhez képest okosnak érezni magam, legalább is a felvilágosodás óta, ahányszor csak reinkarnálódtam.
Úgyhogy megint ilyen oldalakat nézegettem, és találtam is remek olvasnivalókat, például ezt itt. Az idézett írás azt állítja, hogy a laposföld-hívők a Bibliára és mérésekre hivatkozva érvelnek elméletük mellett. Hát nem tudom, van itthon Biblia, meg is mértem, mégsem tértem meg az eszmének, persze lehet hogy nem a Bibliát kellett volna megmérni, de csak vonalzóm van, azzal meg mást nem nagyon lehet.

Ugyanakkor a laposföld elkötelezettjei (legfőképp ők, meg nemzetközi leágazásaik) azért nem sokat bíbelődnek a szorosan vett tudománnyal, inkább bibliáznak, ami szerintük úgyis lenyomja a tudományt. Hogy a komplett űrkutatás, holdraszállásokkal, nemzetközi űrállomással, Hubble teleszkóppal együtt akkor mégis mi, arra nagyjából az a válasz, hogy az a Sátán műve.
Nade. Nem igazán érthető, hogy a Sátán azzal szórakozik, hogy elhiteti az emberekkel, hogy a Föld nagyjából gömbölyű? Minek? Jó persze biztos gonosz, sőt maga az esszenciális gonosz, de akkor miért nem szervez egy jó kis atomháborút, miért foglalkozik kamu űrkutatással?

Mellékszál, de azokat sem értem, akik szerint sosem jártak emberek a Holdon, az is szimpla hazugság, egy stúdióban vették fel az egészet. Mert ugye az még lehet, hogy űrverseny, meg le kellett győzni a szovjeteket, de hány embernek kellett volna tudnia az állítólagos csalásról, akik mind kussoltak évtizedekig. De tegyük fel összehozták, nagyjából a szervezett bűnözésre hajazó módszerekkel (ők ezt persze nemzetbiztonságnak hívják), és a helyett hogy örültek volna, hogy megúszták, eljátszották még hatszor, inkluzíve Apollo-13.

De olvastam már olyat is, hogy Challenger űrsikló nem simán felrobban annak idején a fellövéskor, csak nekiment a lapos föld feletti burának. Na ja, amikor viszont a Columbia robbant fel, az visszafelé történt, ők nyilván lepattantak arról a buráról, úgy másfél hét késéssel.

Egyszóval ez a laposföldezés igazán szórakoztató, engem már csak az érdekelne, ami Elon Muskot is, hogy miért nincs még Lapos Mars társaság, vagy esetleg azt tetszenek gondolni a hívek, hogy a csak a Föld lapos, a többi bolygó meg gömbölyű. A Marsra vagy a Vénuszra már szarik a Sátán?

mno.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése