2019. január 4., péntek

A magyarság kutat ás

Végre fellélegezhetünk, elindult a Magyarságkutató Intézet, nemsokára tudni fogjuk, mi is a magyar? Rút szibarita váz, ha ez még mond valakinek valamit, én mondjuk még a Berzsenyi Dánielről elnevezett főiskolára (is) jártam, úgyhogy nekem még csak-csak.

De tényleg, a magyarságot kutatni nem kell félnetek, hisz a magyarság el van nyomva e lángoktól ölelt geopolitikai realitásban, így aztán nem sokat tudunk róla. Milyen nyelven beszél, mitől a paprikás  krumpli, mikor csak piros, hogy nem szégyelli magát Tokaj, hogy a vesszein nektárt csepegtet, pedig ez Onán bűne? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre várok választ az Intézettől, és remélem Schmidt Mária is beszáll, elvégre tényleg szeretném már tudni, Magyarország hogy a fenébe is nyerte meg az első világháborút. Nekem csak valami versaillesi palota rémlik, a Kis-Trianon, de ott nem sok dicsőség termett a magyaroknak.

De jut eszembe, Scmidt szerint ugye a tengelyhatalmak lenyomták volna Európát, csak Amerika beavatkozott, ami tényleg felháborító egy világháborúnak hívott mészárlás esetében, elvégre a jenkik mióta gondolják, hogy ők is a világ? És milyen jogon? Hisz ők csak egykori gyarmatok, rossz ízléssel és zsírdús konyhával...

De a magyarság húszezer éve érkezett a Szíriuszról DNS-csavarodás útján, és eredetileg mindenki magyarul beszélt, csak a többiek elfelejtették. És a finnugor elmélet egy marhaság, hisz a hülye nyelvészek honnan tudnák már, hogy két nyel mitől rokon, egyáltalán hogy épül fel egy nyelvcsalád, az meg ugye belátható, hogy mondjuk a Mika Hakkinen, az nem egy tipikus ősmagyar név. Na ugye.
Ahogy a 444 egyik kommentelője írta, lassan eljutunk oda, mint a szomszédaink anno: 
 "Ceausescu elvtárs megtekintette az őskori dák temető leendő helyszínét."

Az viszont megnyugtató, hogy az új intézet vezetője eddig egy társasházkezelő cég tulajdonosaként kutatta a magyarságot, de hát ha már a házmesterek országa vagyunk, ennek csak örülni lehet. Legalább is ahhoz képest, hogy lehetett volna Dózsa László (1942- ) is, a házfalról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése