2019. január 28., hétfő

Otthagyottak

Azt olvasom, hogy csomagjaik nélkül hozta haza a Wizzair az utasait Dubajból. Mert nagy volt az ellenszél, meg havazott is (gondolom nem Dubajban), ezért több kerozin kellett, és hogy ne lépjék túl a súlyhatárt, lepakoltak egy adag csomagot.
Pedig ilyenkor lenne egy másik lehetőség is. A hajtóműveket át kell állítani kerozinról vegyes tüzelésűre, hiszen ha egy családi kazánnál van ilyen, egy iszonyú drága és fenemód fejlett hajtóműnél miért ne lehetne. És ha ez megvan, a bonyolult időjárás esetén, ha fogytán az üzemanyag, a csomagok egy részének eltüzelésével fűthetnék a hajtóműveket. Ez két okból is praktikus, egyrészt mert nem kell plusz üzemanyagra költeni, másrészt meg senki sem nyivákolhat, hogy otthagyták a csomagjait. Elvégre egy eltüzelt csomag mégis csak jobb egy otthagyottnál, amiben ki tudja miféle indiai vendégmunkások turkálnak a reptéren. Ráadásul egy eltüzelt csomagot nem kell többet cipelni, meg nem kell izgulni az itthoni vámnál, hogy a túlbuzgó hivatalnok kellemetlenkedni kezd a tizennégy karátos, fókabőr bevonatú műbroki miatt. Az tényleg égés lenne, pontosabban az lenne csak igazán.
És az elégetett bőrönd tartalmának utólag bármit be lehet hazudni, a családi ezüsttől vagy a dedikált Anonymus-kézirattól a nagynéni prémium minőségű művese-kezeléséig, azt' a légitársaság meg fizet, pereskedés kérdése az egész.

Amúgy egyáltalán nem értem, hogy valaki miért fapadossal megy dubajozni. A bulvárhírekből mindenki jól tudja, hogy dubajozni nem fapadossal kell, hanem luxuskurvával, magángéppel és minőségi illegális drogokkal .Ezeket a dolgokat viszont, különösen az utolsót, nem kell a feladott poggyászba tenni,  mert a drogot kiszagolhatja a keresőkutya, a magángép bele sem fér, a kurva meg gyűrött lesz a gurulós bőröndben, plusz nyűgös is.

A csomagotthagyás egyébként sem általános gyakorlat, az a csomagok elhagyása. Ott vagy el, nagyon nem mindegy, hisz az elhagyott csomag lényege, hogy gőzük sincs merre lehet, ha már nem volt egy gépen a kedvetlen utassal. Mint párom esetében, akinek élete első repülőútja alkalmából  London helyett kapásból Rómába ment a hátizsákja pedig nem is volt benne harang. (Azoknál még húsvét előtt normális, hogy Rómába mennek.)
Nekem például sosem hagyták még el csomagom egy légitársaság sem, és még sosem hagyták ott sehol, hazafelé jövet. Ami azért kicsit fáj, hogy ennyire nem számítok (Bástya elvtársat meg meg sem akarják ölni? Bástya elvtárs már le van szarva?), pedig a Wizzair néha tényleg otthagyhatott volna Lutonban, a csomag helyett engem. Sőt, ha közben a csomagot hazahozzák (nélkülem) az csak könnyebbség, mert a hazaúton kétharmad részt úgyis koszos ruhával  van tele, a maradék meg olcsó szuvenír. Ami drágább, az eleve a kézipoggyászban van, az meg nálam, a szennyessel meg foglalkozzanak nyugodtan a társaság emberei.

bestfunnies.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése