2019. január 10., csütörtök

Felsőfokú ostobaság

A már többször emlegetett mindmeghalunk.com rendszeres lelőhelye az emberi butaság modellértékű megnyilvánulásainak, néha még egy némethszilárd-nyilatkozatnál is szórakoztatóbb, pedig ő aztán igazán mélyre tud merülni az ostobaság sötét kútjában. Intellektusát csak szépsége múlja felül.
De hát minek is az a sok okoskodás, aki eleve okosnak születik, annak nem kell az iskola, aki meg eleve butának, annak meg felesleges. Valami ilyesféle logika látszik ki az alábbi szöveg foszladozó mondatai közül is, már ha tulajdoníthatunk neki logikát egyáltalán.


Tipikus érvelés amúgy, a szerző azt gondolja hogy ha ő tanulatlan, az csak azért lehet, mert már eleve okos, neki a sok tudós már úgysem tud újat mondani.(Meg az iskola amúgy is az állam kezében van, az meg a háttérhataloméban, az meg a gyíkemberekében, akik meg valahonnan az űrből, de direkt megtévesztő szándékkal.)

Ebből aztán következhet az is, hogy aki viszont tanult und képzett, az jó eséllyel eleve hülyének született, minél tanultabb annál hülyébbnek, kivéve ha hidakat meg számítógépeket tervez. Olyankor ugyanis nem a tanulás miatt okos, hanem annak ellenére.

Nos, mivel én még egy hidat sem terveztem, számítógépeket meg eddig csak tönkrevágnom sikerült, nyilvánvalóan egy retardált állat vagyok, a Rendszer által elhülyített gyenge báb, ostobán fokok meghalni , az biztos. Ráadásul két diplomám is van, tehát nem simán vagyok hülye, hanem nagyon, még jó hogy a doktorimat végül sohasem fejeztem be.

Ez az egész valami jóféle determinációs elméletnek tűnik, a születéskor már genetikusan/karmikusan elrendeltetik, hogy ki az okos és ki az ostoba, akinek meg nem jutott sok a velezsületett tudásból, az így járt.
Még szerencse, hogy vannak a fenti szöveg szerzőjéhez hasonló megvilágosult lelkek, akik taníthatják a sok túliskolázott barmot, tiszta szívjóságból.
Hisz annyira bírnak minket, hogy lehazudnák nekünk a csillagokat az égről. Mondjuk pont ezt teszik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése