2019. január 7., hétfő

World's End

Már megint a tévékettő, de hát ha valakik debil műsorokat csinálnak hülyén, akkor én kiröhögöm őket. Vagy szörnyülködve világvégét vizionálok, hangulattól függően. Most amúgy épp az utóbbi játszik, mert mikor egy reggeli műsorban nostradamusozni kezdenek (de szép ige lett!), valami kókler, magát "mestermágusnak" tituláló agyhalottal, akkor tényleg érdemes bespájzolni babkonzervből, biztos ami biztos.

A magát Frabatonak nevező unszimpatikus pasas (gondolom Béla vagy Lajos, nem hinném hogy bárkit is hívhatnak anyakönyvileg mondjuk Kovács Frabatonak) szerint eljön idén a harmadik ntikrisztus, szóval lehet hogy ebben a világvégében mégis van valami. Bár hogy az előző két Antikrisztus ki lehetett azt nem tudom, de ez nyilván a súlyos műveletlenségem számlájára írható. Fontos azonban, hogy a harmadik kék turbánban lesz majd, innen lehet megismerni a nyavalyás migránst.

Híve a szikh, kék turbán — Stock Fotó
depositphotos.com

Vagyis amint a fenti képből jól kivehető, Antikriszti nem muszlim lesz, hanem szikh, de ez az átlag magyarnak ez  mindegy, elég ha turbánt és szakállt hord a fején. Pedig a szikhizmus egy Guru Nanak által kábé ötszáz éve alapított észak-indiai vallás, sokkal közelebb a hinduizmushoz, mint az iszlámhoz. Ja, és igen békés vallás, de ha Antikriszti mégis közülük kerül ki, akkor lehet hogy mégsem.

Ez persze a Frabato nevű szélhámost (jut eszembe, lehet hogy ez a vezetékneve és igazából Frabato Géza? - oké, meggugliztam, Fischl András) nemigen izgatja, láthatóan nagyjából annyira művelt mint egy középfokú végzettségű mosogatószivacs. Viszont rutinosan nyomja az "ezoterikus" halandzsát. De alapból nem szabad hinni senkinek, aki mágusnak vagy táltosnak nevezi magát, és olyanokat mond hogy szívcsakra, rontás, bevonzás, energiavámpír,  és mindezt hót komolyan, mint valamiféle alternatív világmagyarázatot tálalja.

Az illető nemúriember honlapja amúgy szórakoztató olvasmány. Is lehetne. De inkább csak szánalmas, és dühítő, ahogy a sok sötét ostobaságot nyomatja. Oké, erről szól a fél internet, de ritkábban olvasok ilyesmit, pedig alapvetően érdekelnek a futóbolondok és a mániáik. (Lásd a lapos Földet.)
Ennél a faszinál a szórakoztató faktort az olyan mondatok biztosítják, mint: "Az áttörést a 2004-es év hozta, amikor Guiness jóslás rekordot állítottam fel." Na ja, nekem meg 2005-ös eszetendő volt az áttörés, amikor a Guiness "legtöbbet gondoltam mások anyjára, negatív értelemben" rekordot állítottam fel.
A dühítő viszont az, hogy ez a sarlatán egyfajta pszichológusként vagy pszichiáterként működteti vállalkozását (hisz ez az egész mágusoskodás csak a pénzről szól) ahol a hozzá fordulók legbelsőbb érzéseit és legféltettebb titkait akarja tudni, hogy megmutassa az utat. Mondjuk utat én is tudnék mutatni neki: menjen a fenébe!

De a világvége mindettől függetlenül lehet, hogy közeleg. Remélem legalább olyan vicces lesz, mint ahogy azt Simon Pegg és Nick Frost előadja:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése