2019. január 20., vasárnap

Belevaló a fülbe

Délután megtekintettem (bő tizenöt év késéssel) a Leány gyöngy fülbevalóval című filmet, de minek. Ez tipikusan a majdnem giccs (nagyon szakszerűen: belletrisztika) kategóriájú mozgólép, amit Hollywoodban már művészetnek gondolnak, pedig nem az. Csak egy szépen fényképezett, lassú melodráma, közepes színészi játékkal, kiszámítható "fordulatokkal". Egyszer meg lehet nézni, és nem is olyan szörnyű, de másodszorra én már csak büntetésként tudnám értelmezni, meg másfél óra elvesztegetésének. Kiverne tőle a biztosíték.

Viszont mivel nem hollywoodi darab, sokkal többet vártam tőle, de ha szép képeket akarok nézni és egyúttal kerülni a banális történeteket, akkor inkább jöjjön Peter Greenaway, és ha a képzőművészeti tematika is bejön, akkor A rajzoló szerződése.

Viszont zavaró, hogy a filmnek ugyanaz a címe, mint Vermeer híres festményének, úgyhogy én adtam volna neki valami ütősebbet, hogy ne csak Scarlett Johansosn boci tekintetének, meg Colin Firth Jézus-frizurájának kelljen bevonzania a közönséget. Bár nem adtak neki semmi szellemesebbet, de én utólag azért kitaláltam egyet, a remake-hez(vagy a pornóváltozathoz) még elsüthető a Belevaló gyöngyfülű lány, és akkor a zenéje meg egyből lehet Omega.

Megfontolandó még Szemrevaló fülbevalóval is, de erre nincs zenei ötletem. A lényeg hogy a sztoriból ne  legyen 17. századi pornóváltozat, mert arra teljesen alkalmatlan, és kinek hiányzik, hogy a csaj a haját mutogassa ország-világnak. A végén még a bokája is kivillanna,és az már ellátszana a szodomai Gomorráig is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése