2019. január 17., csütörtök

Manners maketh man

Tényleg a fene sem akar már a bayerzsolt nevű főpárttaggal foglalkozni, de az a mai hír, hogy a rá jogerősen kiszabott, és az ex-LMP-s Hadházinak fizetendő 300 ezret ő ötforintosokban fogja leperkálni. Plusz nem hajlandó bocsánatot kérni a sértegetéseiért, holott az ítélet erre is kötelezte.
Bayer elvtárs nyilván azt gondolja, hogy a törvények felett áll, hisz ő a legfőbb főnökkel haverkodik, úgyhogy ha a bíróság elmarasztalja őt, az csak azért lehet, mert a bíró teljesen hülye (szerinte egy másodikos elemista szellemi szintjét sem éri el), vagy rohadt komcsi, de a lényeg az, hogy neki van igaza. Az igazságszolgáltatás ezért csak ne igazságoljon neki, hogy mi a heles azt ő tudja, nála az erkölcsi fölény, a jog és az igazság, mindenki más bekaphatja.

És ugye emlékszünk még a "Ha magyar Magyarországra jössz, be kell tartanod a törvényeinket!" feliratú plakátokra, amiket persze nagyvonalúan mi fizettünk ártunknak és ormányunknak. (Az külön vicces hogy - legalább is papíron - a menekülteknek szánt üzeneteket magyarul írták, de legalább így nem tűnt fel a szíreknek és afgánoknak, hogy bunkó módon le is tegezte őket a propagandaminisztérium.)

Zsótra azonban ez a plakát se vonatkozik, hisz ő nem jött Magyarországra, ő eleve itt volt, pontosabban az ország egy sajátos vetületén, nevezzük az egyszerűség kedvéért Agyarországnak. És bayer elvtárs már régóta játssza sajátos szerepét, miszerint ő egy állatkerti majom, aki a ketrecében nagy királynak képzeli magát, és lenézni a az őt döbbenten bámulókat, hogy micsoda lúzerek, hisz nekik még ilyen szép rácsok sem jutottak. (Kinek mije van, annyit is ér - ismert erdei körökben ez az általános nézet.) Vagy észre sem veszi, hogy ő van a rácsok rossz oldalán.
És mint egy rendes, középsúlyosan frusztrált állatkerti majom, nagy löttyös indulatában, valamint felsőbbrendűsége rendíthetetlen tudatában, a saját szarával dobálja a látogatókat, akiknek így már röhögni sem tudnak, pedig lenne kedvük. Rajta, nem vele!

p.s. Amúgy Hadházy helyében élből felajánlanám a pénzt valami jótékonysági célra, aztán a bayer álldogálhatna hülyén és megalázva a zsák ötforintosával (amit Hadházy kertébe akart behajítani, hogy az szedegesse össze) mondjuk egy nevelőotthon kapujában az adománnyal. Mert talán az árvákat mer nem merné lebaromállatozni, persze nála ezt sosem tudhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése