2019. január 23., szerda

Propaganda über alles

Az origó nevű kormánypropaganda-előállítóban láthatóan hisznek a szómágiában. Mással ugyanis nemigen magyarázható, hogy miért ismételgetnek mantraszerűen bizonyos kifejezéseket, mint migráns, Soros vagy most éppen a náci botrány. Ez utóbbit lehetne egybe is írni, nácibotránynak, hisz ha az origó "újságírónak" csúfolt, nevüket bátran nem vállaló wannabe-megmondóemberei, láthatóan a kifejezés köznevesítésén dolgoznak a sűrű ismételgetésekkel. (Sőt, később a nácibotrányolni infinitívuszt is lehet majd képezni belőle, ragozva pedig: én nácibotrányolok, te nácibotrányolsz, ő náci. Angolul naziscandaling, németül meg Joseph Goebbels.)


Látható, hogy ezt a csodás sorozatot nem én szerkesztettem egymás mellé, pont így szerepel a portál címlapján, hátha a kedves, egyujjas agyú olvasók alsóneműje ettől lesz nedves. És nem mellesleg, életük hátralévő részére durván beleég az agyukba az üzenet, de legalább addig, amíg felül nem írja valami más, amíg újra el nem jön az idő, amikor a magyar sorosozás megint jobban teljesít. 
Persze lehet hogy ez kissé kontraproduktív, mert egy origó-fanatikust úgy képzelek el, hogy két-három szavas üzenetekből is csak igen korlátozott számút képes egyszerre tárolni, így ha túl sok a nácibotrány, akkor törlődik az agyukból a migránsbűnözés, de anélkül meg mi értelme a Soros-tervnek?
Az ilyen típusú média a hülyéneknézés minősített esetét valósítja meg, amennyiben aljas indokból és előre megfontolt szándékkal nézi végletesen ostobának a látogatóit, illetve szeretné azzá tenni őket, amennyire ez csak lehetséges efféle primitív hörgéssel. (És nem, már megint nem tudom elhessegetni a képet, amin az origó munkatársai - kis híján újságírót írtam - az állatkerti majmok, akik szarral dobálják a látogatókat, és nem veszik észre, hogy igazából csak ők lesznek szarosak.)

Amúgy sneider tamás (őt is nemcsekernőzöm persze) tényleg tényleg egy randa fekély a magyar közélet büdösre izzadt testén, csak hát az origó pont az a bagoly, aki épp mondja a verébnek, hogy nagyfejű. Szkinhedbandából egy parlamenti párt elnökségéig jutni komoly teljesítmény, csak épp hányingerkeltő, de ezt ne azok vessék az érintett szemére, akiknek a nyelve ki sem látszik a kormányzati főkutyák alfeléből. Nekem egy fenetudja-nácie? ex-szinhed, meg a Völkischer Beobachter színvonalát megcélzó propagandagyár egyformán visszataszító, bottal sem piszkálnám meg egyiket sem. Nyeljenek sünt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése