2019. január 15., kedd

Horogkeresztény

Bayerzsolt kormánypárti főmegmondó, úgy is mint az ötös számú párttagkönyv tulajdonosa, láthatóan nem olvassa a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének épületes nyilatkozatait. Ez önmagában nem lenne baj, kevés unalmasabb és szemforgatóbb dolog van a magukat kereszténynek nevező (keresztény = orbánista, legalább is szerintük) értelmiségiek álszent nyavalygásainál, de ez esetben bayerzsót személyében is igencsak érintett. Mert a KÉSZ legutóbb pont azon sopánkodott, hogy micsoda színvonalra süllyedt a közbeszéd, hogy milyen stílusban értekeznek a politikusokról (márhogy bajszos szar meg geci), bár érdekes, hogy náluk csak az veri ki a biztosítékot, mikor a pártvezérükről s kancellárjukról beszél csúnyán az istenadta nép. Abba már nem gondolnak bele, hogy ennek egyfelől oka van, másfelől meg hogy az általuk is rendszeresen körbenyalt párt prominensei süllyesztették ilyen szintre a diskurzust. De ha Gyurcsányt mondjuk rohadék szarnak nevezik, az nekik nem fáj, hiszen ő az, de ha a Vezért illetik trágár szavakkal a prolik (akik ugye nem felebarátok, hanem egészen barátságtalanok), attól felbaszódik bennük az ideg, izé... felzaklatja mélyen keresztény lelküket.

Ezért lehet, hogy a bayer nem hallgat rájuk, hisz keresztény szemszögből csak a fideszkádéenpét nem szabad sértegetni, a többiek gonosz sorosbérencek a sorosegyetemről, azoknál ez jogos, miként visszamenőleg a szent inkvizícióban is találnak pozitív vonásokat nyilván. A bayernek tehát nem inge, nem is veszi magára. Mert ő láthatóan iszonyúan nagyon keresztény, minden porcikájában, valamint az utolsó leheletéig, bár lehet hogy az utolsó lehelete is egy elhaló bazmeg lesz. De az is egy pedigrésen keresztényi bazmeg.

Így aztán erkölcsi fölénye biztos tudatában, bátran küld el a kurva anyjába bárkit, aki nem azt gondolja a világról, mint amit a Vezér gondoltat vele. Ennek következtében pedig ilyen plogári-konzervatív mondatok hagyják el a száját, a tüntetéseken kemény beszédeket mondó gimnazista lány kapcsán (via  444.hu):

„Ő a mi kis Blankánk, a jövő politikusasszonya, ugye, aki ha gimnazista, akkor maximum 18 éves lehet, és már egy igazi, kretén, barom állat. És még csak 18 éves!”

„No, hát akkor, kedves Blanka! Az a helyzet, hogy te nem hős vagy, hanem egy szerencsétlen, nyomorult, ócska, kis proli. És hogyha így folytatod, akkor belőled nem hős lesz, hanem maradsz egy szerencsétlen, nyomorult, rohadt, kis proli.”

És ilyenkor a bayer fan club tagjai azzal érvelnek, hogy de hát a nevezett csaj is használt trágár szavakat a beszédében. Ezért aztán teljesen legitim lebaromállatozni, már csak a lovagiasság jegyében is, hisz egy öregedő férfi bármikor bókolhat azzal egy gimnazistának, hogy rohadt proli. Pont ezt ajánlják az illemtankönyvek, és ezt diktálja a felebaráti szeretet. Hisz írva van, ha megdobnak kővel, lőj vissza géppisztollyal, illetve ha megütik az egyik orcádat, verd szét a másik orcáját. Illetve csak gondolom, hogy ez lehet az újabb kiadásokban, ha már egy olyan mélykeresztény mint a bayer, ilyen következetesen alkalmazza őszintén megélt vallása alapelveit.

És eme alapelvei mentén sziklaszilárdan osztja a minősítéséket, a valamiért show-nak hívott, nevét viselő műsorában, az ekhó tévén. Hogy ez a minden vasárnapi fröcsögés mitől show, azt nem tudom, elég fura lelki világgal kell rendelkeznie annak, aki ezen jól szórakozik. Mert a műsor lényege, hogy az első részben az ötös számú párttag a fenti idézetek stílusában monologizál (letagadva például a nemfideszesek emberi mivoltát, ők szerinte csak fehérjehalmazok), aztán jön egy fideszes politikus, akivel már kettesben lehet ezt folytatni, némi nettó seggnyalással körítve.de tényleg, van aki szerint ha bayer beszélget egy szíjjártópéterrel, az egy showműsor?

Persze mint a klasszikus vicc tartja, azért rendesek ezek a fazonok, hogy csak ilyen műsorokkal büntetnek. Elvégre közénk is lövethettek volna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése