2019. január 11., péntek

McMeleg

A Füredi csomópont még mindig nem teljes értékű része a Mátrixnak, miközben hol -15, hol meg +10 fokokat jósolnak, itt mindig ugyanaz az 1-3 fok celziuszol. Ha minden előrejelzés szerint borús-ködös idő várható, felénk hét ágra süt a nap, ha pedig napos időt jósolnak, akkor is.

És közben a radiátor vagy majdnem hideg hideg, vagy tojást lehet sütni rajta, a globális felmelegedés lokálisan már megvan, a nappaliban örök nyár uralkodik, ha kimegyek az utcára, csodálkozom is hogy tényleg tél van.

Elméletem szerint ez a féktelen fűtés a rövidnadrág-gyártók háttérhatalmi összeesküvésének eredménye, el akarják sózni a blekfrájdéj után is a nyakukon maradt készleteket, ha már az emberek annyira szűklátókörűek, hogy blekfrájdéjkor főleg csak okostévét vesznek meg kávéfőzőt. Vagy simán csak elkezdtek atomot hasítani a kazánházban, és úgy belejöttek, hogy azóta sem tudnak leállni vele. Én meg nem tudom leállítani, távfűtés van, és valahol a város egy másik pontján van az a gomb, amivel lejjebb lehetne tekerni. Én ezt menüben kapom, mint a mekiben a sült krumplit a burger mellé, amit viszont nem eszek. (Csupasz sült krumpliért viszont nem megyek el odáig.)

De ha a rövidnadrág lobbi van a háttérben, akkor velem csúnyán rácsesztek, van két rövidnadrágom, az egyik mindig mosásban. a másik rajtam, és ritmusosan cserélem. Túlélésre rendezkedtem be, nem a divat, hanem a praktikum számít, plusz a harmadik rövidnadrágom nem találom. Az nyilván az aranytartalék, ami csak akkor kerül majd elő, ha A-kategóriás vészhelyzet lesz, mondjuk a mosógép komposztálja a soros koszos darabot.

Ám addig is elég két nadrág váltógazdasága, és a világot átszövő Bermuda-összeesküvés örüljön, hogy nem fűszoknyában járok itthon, bár lehet hogy azt is ők intézték el, hogy télen ne juthasson az ember értékelhető minőségű fűhöz. Pedig nem is arra kellene, hogy elszívjam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése