2021. január 7., csütörtök

Az előrehozott múlt idő szent győzelme

Az origónál majd' egy napot gondolkodtak rajta, hogyan is tálalják a tegnapi washingtoni történéseket, ahol a kormányhitű narratíva szerint ugye a tiszta tekintetű, kicsit sem bomlott agyú hazafiak fejezték ki polgári elégedetlenségüket a demokrácia állapotával kapcsolatban. De mivel nem csak a post-truth, hanem a post-TV korszaknak is hajnalodik manapság, nem találtak elfoglalható tévészékházat, hogy a YouTube hol lehet helyileg, azt meg eleve nem tudták. Így hát maradt a törvényhozás, ott épp volt úgyis egy csomó tévé meg sajtó, már ha a kettő nem ugyanaz.

És a tüntetőkből magukat forradalmárrá ivó/hergelő tramplistákat mára végre megfelelő értelmezési keretbe helyzete kis hazánk legszánalmasabb "hírportálja". Aszonták:
„A botrányos novemberi választást követően totális káoszt hozott Joe Biden elnöksége"
Azaz tettek rögtön két erős állítást: a novemberi választás botrányos volt, és az elnököt jelenleg (ki tudja mióta) Joe Bidennek hívják.

Az első egyszerű eset, analóg azzal, mikor a takonyrészeg választópolgár felszáll az éjszakai buszra, alaposan lehányja a mellette állót, és mikor az méltatlankodni kezd még le is hordja, hogy "Mit dumál ember? Hát nézzen már magára!" 
A novemberi választás ugyanis egyáltalán nem volt botrányos, botrányt kizárólag az elnök emberei, és elsősorban maga Trampli Donáld próbált gerjeszteni. Például akkor, mikor már előre bejelentette, hogy itt kérem súlyos csalások lesznek, de valahogy nem ejtett szót arról, hogy ő, mint a törvények őre, tervezne bármit is tenni a sátáni demokraták pokoli terve ellen. Aztán még a választás estéjén, mikor sok milliónyi szavazatot még össze sem számoltak, bejelentette, hogy elsöprő győzelmet aratott, és ezt azóta annyiszor elmondta, hogy szerinte már csak ettől is igaz. 
Tegnap ilyeneket twittelt - amíg le nem tiltották a picsába - hogy „Ilyen dolgok és események történnek akkor, amikor egy szent, földcsuszamlásszerű választási győzelemtől ennyire dicstelen és gonosz módon megfosztják a nagyszerű hazafiakat, akikkel olyan sok időn át rosszul és tisztességtelenül bántak”
Azért én a helyében pápa SMS-ét megvártam volna, a nem létező győzelem spontán szentté avatása előtt.  De arról is delirált egy kicsinyt, hogy sosem volt még ilyen fantasztikus első ciklus az elnökség történetében, bár kétlem hogy a jó Donáld fejből fel tudná sorolni az elődeit.
Szóval a botrány nem a választáson volt, hanem utána, és forrása a világ leghülyehajúbb politikai vezetője volt, gyakorlatilag egy személyben. (A hülyehajúsági listán Kim Dzsongun a második, Borisz Dzsonzon meg  bronzérmes, főleg mióta hajléktalan-stílusban tolja.)

De érdekes az is a dialektikus-orbánista portál megfogalmazásában, hogy Biden elnöksége káoszt hozott. Így, múlt időben. 
Szóval vagy volt már neki elnöksége korábban is, álnéven és parókában, ez esetben ő volt Bill Clinton, vagy George W. Bush, mert nagyjából velük egy generáció, vagy valahol máshol volt már elnök, ahová káoszt vitt. Vagy hozott?
Esetleg az origó szövegtermelő betanított munkásai feltalálták az időgépet, bár ez nem valószínű, a tévesen újságírásnak nevezett ténykedésük alapján már az is kész csoda, hogy a kis- és nagybetűket meg tudják különböztetni egymástól, majdnem mindig. (Ez ügyben tényleg megszólalhatna valami vatikáni illetékes.)
Vagy simán csak a wishful-thinking, azaz a vágykiteljesítő gondolkodás típusos esetével van dolgunk, mert az origós furkók igen szeretnék, ha Biden elnöksége káoszba fulladna, de annyira, hogy a nagy akarásnak az igeidők összekeverése lett a vége. 

Pedig délelőtt még szép és magasztos híreik is voltak, például az, hogy "Vízkeresztkor megszentelték Orbán Viktor irodáját - videó"
Amit én nyilván nem tettem meg, mert egy magamfajta hinduszimpatizáns pogány nyilván méltatlan az ilyesmire, illetve tartottam tőle, ha belenéznek, kénköves kárhozatot majd vakcina helyett, vagy Katolikus Dzsihád Evriver Mozgalom ímélben kiátkoz a fészbukról. Mondjuk nem zavarna, de félnék tőle.

"Francba, sose nyerek már választást..." (popsugar.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése