2021. január 2., szombat

KV, lapszemle

Ilyenek jönnek szembe a reggeli kávé mellé, hogy "Több száz halott madár hever Róma utcáin a tűzijátékozás miatt". De mi ebben a hír? Több ezer halott madár hever Róma tányérjain bármelyik nap, tűzijátéktól függetlenül.
Lapozok. "Leszakította egy férfi fejét egy szilveszteri játékrakéta Franciaországban". He? Valaki biztos madárnak nézte, bár a hír arról már nem szól, hogy az áldozat hevert-e tányéron később, vagy akkora volt a fejetlenség, hogy... A sör ital, a rakéta nem játék.
De hátha történt valami a világban. "Húsz éve halt meg a Király, aki soha ne uralkodott - Zámbó Jimmy emlékezete". Ja nem, mégsem.

Mindegy, együnk valamit. "A járvány hatására vált szűk körű családi programmá a disznóvágás". Aranka mindig is disznónak tartotta Gézát. A családi újévi italozás előzetes letartóztatásba torkollott. 
Inkább megnézem, mi van itthon. "Tippek, hogyan csináljuk helyet a hűtőben" Ne vásároljunk.
Valami maradék édesség kellene a tejeskávéhoz. "Bemutatjuk a cuki japán desszertet, ami százakat juttat kórházba szilveszter éjszkáján" Elment az étvágyam. Pedig lenne még majdnem egy egész évem.

Valami szabadidős program? "Ilyen pasit keress, ha tuti orgazmusra vágysz!" Kösz, de izé... kihagyom.
Valami remény? "Jó dolgok is történtek 2020-ban, csak főleg nem az emberekkel." Gondoltam. (Izé, tudtam, csak nem sejtettem.)


Ceterum censeo: Civilizációnk megérett a pusztulásra. (És ahogy látom, a folyamat már beindult.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése