2021. január 9., szombat

Vessünk véget a dél hazugságának!

"Mit ér, mit ér két félteke
 ha lóg az ember féltöke."
(Kosztolányi Deziré)

Régóta bassza a csőrömet ez az Ausztrália-hazugság. Mindenhol azt a marhaságot terjesztik (na, kik?), hogy létezik egy ilyen nevű kontinens, ami ráadásul egy ország is egyben, hát ez mekkora hülyeség már!
Először is: az ország meg a kontinens az rohadtul nem ugyanaz, ezt mindenki tudja, aki kapott már hármast földrajzból. Még Amerika sem foglalja el az egész kontinenset, ahol van, mert északról ott pofátlankodik Kanada, ahol nem amerikaiak laknak, meg délről Brazília, Uruparagváj, Sargentína, Májámi, Tekszasz és hasonlók, ahol nem is beszélnek angolul. Csak az angoltanárok, akik amúgy szintén benne vannak az Ausztrália-összeesküvésben. Meg az ausztriaiak, akik próbálnak egy nagy testvért hazudni maguknak, ha már  Monarcia-projekt önnön trianonjába dőlt.
De nézzük először a tényeket.

1. Ausztrália állítólag az úgynevezett "déli féltekén" van. Ami eleve hülyeség, mindenki tudja, hogy a két félteke az a Keletei meg a Nyugati, amik Greenwichben különülnek el egymástól, és tényleg, én láttam is a vonalat, a mellékelt ábrán
. (Persze itt a londoni Greenwichről van szó, nem hasonló nevű new yorki vilidzsről, ami meg nem is falu, csak a Háttérhatalom akarja annak beállítani, meg a Village Voice, amíg be nem zárták szüntetni.)

A déli félteke az egyszerűen nincs, mert a Föld ugyan nem lapos, mint az ostoba, megvezetett laposföldesek hirdetik,  de nem is kerek, hanem félgömb. Az alja lapos, mi meg a tetején vagyunk. Az alja az egyébként olajból meg dinoszaurusz-csontokból van szerkesztve, fölül meg az óceánok, a szárazföldekkel. A szárazföld az, mikor a félgömb rücskösebb részei kilógnak a vízből. (És persze az olaj az valójában nem kőolaj, mert valami vagy kő vagy olaj, már a halmazállapotuk sem ugyanaz. Az olaj az kurva rég kidőlt növényekből, meg növényevő dínókból van, és nincs benne kő, de még csak sóder sem.)
És ha nincs déli félgömb, akkor nincs északi sem hiszen ezek csak egymáshoz képest tudnak valamelyikek lenni, márpedig déli nem lehet, mert onnan leesnének az emberek, meg a dolgok. Dél-Amerika az csak Észak-Amerika alsó (nem déli!) része, Csíle például egy mexikói határfolyó, csak az ottani halászokkal elhitették, hogy ők egy ország.
Afrika az félig van, de az "egynelítő"-től lefelé már nincs, igazából sokkal kisebb, mint amekkorának rajzolják, és minden irányból a Földközi-tengerrel határos.

2. Ausztrália viszont nincs. Azt csak a brit imperialisták hazudták rá a térképekre, mert annak idején (a tizenvalahányadik és tizensokadik század között) igen zsúfoltak lettek a brit börtönök, ezért inkább kivégezték a rabokat kötél általi lefejezésre, aztán azt mondták, hogy csak elvitték őket messze. Csak hogy a rokonok meg a többi rabok nehogy lázadás útjára tereljék a vitás kérdéseket, mert az akkori királyok és nők már úgy megszokták a Bákhinghem-palotát, hogy nem volt kedvük Emigrációba utazniuk nyaralni.

Így aztán a Királyi Csillagászati Micsodában a királyi csillagászok kitalálták a adéli féltekét. Könnyű volt nekik, ők az ablakból ráláttak a Keletire meg a Nyugatira, és ugyan a Déli pályaudvart sosem tapasztalták (nem is hittek Buda létezésében), de volt hozzá fantáziájuk.
És hát egy nem létező féltekére már oda lehet hazudni egy komplett kontinenst is. (Kiszivárgott hírek szerint, eredetileg több országot is akartak, de a terv vázlatban maradt, azt mondát, legyen egy ország az egész, beszéljenek ott angolul, nem kell ezzel annyit tökölni. A szintén kitalált Új-Zéland csak azért menekült meg, mert Lord Seeland, az Admiralitás tizenhatodik lordja - állítólag szándékosan - ráhamuzott a szivarjával, bosszúból, mert a Birodalmi Bajusz-szépségversenyen elért középdöntős helyezéséért csak Bokaszalag-renddel tüntették ki. Pedig térdszalagot szeretett volna, de azt elvitte előle valami udvari ortopédsebész.

3. És ha nincs Ausztrália, nincsenek ausztrálok sem, ők javarészt színészek, akiket szerepen kívül fejjel lefelé lógva tárolnak egy hollywoodi trezorban, csak hogy szokják a figurájukat. És vannak köztük olyanok, akik színészeket játszanak (ez már nagyon meta), mint Melanie Gison (csak a nyilvánosság számára férfi) vagy Kájli Mónika. Egyébként bárki utánanézhet a lakcímüknek, ezek mind Lózan Cseleszbe vannak bejelentve, mondjuk Szidnibe nehéz is lenne.

És akkor még pár adalék a végére, ha valakinek lennének még kétségei a "déli kontinens" nemlétezésének létezésével kapcsolatban:
- Az állítólagos Melbourne-i meg Szidni (Szidnii?) olimpiákat valójában Manchesterben és Sheffildben rendezték, nem véletlen a kezdőbetűk azonossága!
- A kacsacsőrű emlőst és a kengurut brit tudósok génmanipulálták össze,  kacsa-vakond, illetve szöcske-mókus-vadászkopó hibridekként, mert ilyen hülye állatokat az evolúció magától nem teremtett volna.
- Az "ausztrál" rögbiválogatott valójában átoperált japánokból áll, akiknek elegük lett belőle, hogy bézbólban mindig kiverik őket az amerikai kubaiak. Mint látható, Britanniában a nép dohányosabb fele sem hisz igazán Ausztráliában, szerintük Wales akkor már inkább létezik. Ezért nyerhet rögbiben is, mert jobban bírják a sört, az esős időt, meg Edvárd király, angol királyt, főleg bárdokkal.

Ezt a bizonyítékot is én fotóztam...

p.s. Már épp befejeztem e fenti gondolatmenetet, mikor csak úgy viccből, rákerestem a guglin arra, hogy "Ausztrália nincs is". Erre kiderült, hogy a van a földtekén (az északin, naná) olyan futóbolond, aki ezt a konteót komolyan tolja. Illetve tolta a fácsén, de per pillanat már nem érhető el az oldala. Szólt a Holló: sohamár?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése