2021. január 3., vasárnap

Én ezt még tűrném egy darabig...

 A Twisted Sister leghíresebb slágere (máris pontosítok: egyetlen slágere) a We're Not Gonna Take It, amit az is ismer, aki nem ismeri, az is hallotta pár tucatszor, aki a TS-ről sem hallott, egyszerűen a modern popkultúra olyan alapköve, mint a, kokakóla, a Playboy, a Jóbarátok, a Mars szelet, az online zaklatás vagy a bézbólsapkába hányás, szóval életünk egy pontján tuti belefutunk. Legkésőbb.

Enne megfelelően van hatmillió-háromszázezer feldolgozása, na jó ez költői túlzás, de az szikár tény, hogy a jutyúbon az 55 milliót közelíti az eredeti (1984-es) videoklip megtekintése. Nem mondom, hogy Dee Snider, az énekes, híresebb lenne mint Jézus (mert az köztudottan Lennon volt), de bizonyos szubkultúrákban kétségtelenül népszerűbb, bár ahhoz sokat kell inni vagy szívni valami karcosabbat.

És nemrég jött szembe az alábbi feldolgozás, ami kicsit már idejétmúlt a dalolászó redneck télapóval, de nekem kétségtelenül kedvem támadt tőle bagót rágni, aztán köpni egy hegyeset, és lepuffantani valami erdei patás állatot, az illegális szeszfőzde mögötti kiserdőben... Pedig ha jól rémlik, eddigi életemben legfeljebb képen láttam vadászpuskát, bagót meg még úgy sem, mondjuk azon - gondolom - nincs is sok látnivaló ezért nem csinálnak róla stock-fotókat dögivel.



p.s. Azért rákerestem, így fest egy adag bagó, hát tényleg nem olyan látványos, mint egy Michelangelo által megformázott kacsatánc, carrarai márványból.

origo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése