2021. január 13., szerda

Back In The U.S.S.R.

Alekszej Navalnij bejelentette, hogy a hétvégén visszatér a Szovjetunióba Oroszországba, ahonnan annak idején igazán hazafiatlan módon, hordágyon távozott, miután - minden valószínűség szerint - Vlagyimir Vlagyimirovics emberei megpróbálták kinyírni.
És akkor most a mértékadó sajtó szerint Putyin cárevics nagy dilemmában van, hisz ha Navalnijjal valami hirtelen tragédia történik, sosem mossa már le magáról, hogy ő ölette meg. Vagy ha simán csak lecsukatja, azt, hogy egy paranoid és bosszúálló diktátor, na nem mintha eddig bármi hasonlót is lemoshatott volna magáról. Vagy mintha le akart volna mosni, hisz látható, hogy amíg keze a gázcsapon, és zsebében megannyi posztszovjet diktatúra, nagyjából leszarja a nyugati véleményeket

És épp ez utóbbi miatt azért Navalnij jobban teszi, ha a közeljövőben nem fogyaszt semmit kocsmában, kávézóban vagy étteremben, nem utazik tömegközlekedési eszközzel, nem lakik emeleten (vagy ha véletlenül mégis, nem megy az ablak közelébe), és kerül mindenkit, aki az elmúlt hónapokban jégcsákányt vásárolt (vö. Trockij).

Így aztán majd arról szólhatnak a hírek, hogy a közismert ellenzéki aktivista menekülés közben hátba lőtte magát koronavírussal. Háromszor. Very Lúdas Matyi ő, tényleg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése