2021. január 14., csütörtök

Végetek, rüszük!

Sóbert Nóbert ismert vállalkozó, médiahernyó és popkulturális válságtünet (aki nem azonos az ápdétes csávóval, á dehogy) szerint „2021 a rettentő megtorlás és válaszcsapás éve lesz“. Amivel azt akarja mondani, hogy magánnyomozókat  küld, és pereket akaszt azok nyakába, akik a családtagjait vagy a termékeit(sic!) gyalázzák az antinorbista fészbuk-csoportban, vagy környékén, esetleg hirtelen felindulásból előre megfontolt szándékkal.
De hát van az a mondás, hogy aki kurvának áll, az ne csodálkozzon ha megdugják, amivel analóg, hogy aki meg a saját, és a vállalkozása PR-ját a bulvármédián keresztül igyekszik felépíteni, az ne legyen különösebben sértődékeny, ha az istenadta nép (úgy is mint célcsoport) időnként keresetlen szavakkal díjazza bulvárcelebként elkövetett kivagyiskodását.

Norbee az a fajta nyomulós fickó, aki  karrierje kezdetén ócska zenére, vigyorogva végzett guggolásokat, miközben a legalja menedzserszemináriumok pszichopata trénereinek modorában, motivációs előadást penderített a fejmikrofonba, aztán átállt egészségesnek mondott humántakarmány forgalmazására, miközben egyre többször villantott luxusautó meg családtagokat a tabloidok felületein. (A feleségét nem kellett villogtatnia, ő saját kútfőből is a láthatósági megélhetés zászlóvivője volt, amivel amúgy nincs semmi baj, amíg nem kell belőle dolgozatot írnunk, ha például útlevelet, jogosítványt vagy bankhitelt szeretnénk. Egyébként is, szexuális zaklatónak, kasszafúrónak vagy helyettes államtitkárnak lenni például összehasonlíthatatlanul kínosabb.)

De most talán az lehet a helyzet, hogy hősünknek nem megy annyira a bolt, a Blikk-címlap is egyre ritkábban jön össze, úgyhogy kellett már valamit gurítani, hogy megint róla szóljanak a hírek, vele legyen tele a sajtó. (Aki a pokolra kíván jutni, annak balra a második ajtó.)
A rettentő  megtorlás kapcsán amúgy százmilliós kártérítéseket vizionál, de komolyan, szinte látom is, ahogy a szemében pörögnek a dollárjelek, pont mint Dagobert bácsinak a Kacsamesékben. (Tényleg, azt tudja valaki, hogy Dagobert miből is szerezte a vagyonát?  Alkoholcsempészet, szerencsejáték, zsarolás, pornó, politika? Én hirtelen ezeket tudom elképzelni.)
És már magánnyomozókat, meg ügyvédeket is fogadott, pedig igazán tudhatná, hogy egyfelől a vélemény akkor is szabad, ha neki nem tetszik, másfelől meg a netes trollkodás ellen  a jog jóformán tehetetlen. Ahhoz legalább egy fideszekádéenpés alpolgármester lelkébe kell gázolni, hogy valakit viszontzaklasson a hatóság. Hogy Naprakész Nóbert mennyire becsatornázott a NER-be azt nem tudom, de legalább nem is érdekel.

Pláne, mert III. András halálával épp ma 720 éve ért véget az Árpád ház, és ma 75 éves Nagy Feró, aki viszont még nem halt ki. Ezek sem igazán fontos tények, de legalább egy kicsit érdekesek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése