2021. január 20., szerda

Fogyasztóvédelmi akcióterv, béta verzió

Meseország azé, aki másnak vermet ás. Ez most konkrétan a kormányhivatalnak hívott főispánság (hisz az ispán a vármegye, király által kinevezett főkutyája volt, és ezt a szép feudális hagyományt a Felcsúti Fejedelemség is tovább viszi), mely szerint a Meseország mindenkié című mesekönyv megtéveszti a fogyasztókat. Mert nincs ráírva a borítójára, hogy ezek a mesék nem kizárólag legkisebb királyfikat és diznihercegnőket tartalmaznak (sőt, a pozsonyi csata nyomokban sem jelenik meg!), hanem vannak bennük meleg, fogyatékos meg mélyszegénységben élő szereplők is. Hogy ezek itt kérem klasszikus mesék kortárs újraírásai, még mindig gyerekeknek, csak kissé távolságot tartva a vattacukor-esztétikától.

De ezt egy főispáni hivatal nem tűrheti, és bár saját jogán intézkedni gyáva, de ilyenkor mindig akad valami lakossági bejelentés, valami kormányhitű nagymama vagy fidelitászos félagyú, aki örömmel tesz fogyasztóvédelmi(!) panaszt, hogy. Ő kérem  meg lett tévesztve, neki elmondta a Daráló  Dóra képviselő asszony, hogy ez buzipropaganda, ő lelkesen meg is vette, azt' egy rendes seggbekúrás nem sok, annyi se volt benne. Hát rakjanak már az ilyenre egy jól látható U12-es karikát, miszerint tizenkét éven felülieknek már úgyis mindegy, aki gyerekkorában egy csőlátó  mindenfób marhának neveltetett, azt már nem a mesék, hanem a kisbetűs élet tanítja meg arra, hogy maga esik bele.

Vicces (na jó, inkább tragikomikus), hogy a fogyasztóvédelmileg kötnek bele a könyvbe, pedig nyilvánvaló, hogy Ártunk és Ormányunk már egy ideje beírta az ötéves tervébe, hogy „ezt a buzitémát, ezt tolni kell nertársak, mert úgy állnak a számok, meg a halott is kurva sok, ahhoz  képest, hogy mind megvédtük“.
Hát igen, Al Caponét is adócsalásért bírták elkapni a végén,még szerencse hogy nálunk az önkéntes házmesterek országában mindig van egy felháborodott lakos, aki betiltatná nyári fesztiválokat, a pálcikás jégkrémet vagy a vízállásjelentést, mondván hogy ő Zalaegerszegen pont leszarja a tiszai hajóvonták találkozását. (vö. „De Bástya elvtárs, ez egy komoly, névtelen feljelentés volt!“)

Amúgy a Hamlet is megtéveszti a fogyasztókat, mert ugyan van benne legkisebb királyfi, de nyilvánvalóan drogozik, ettől skizoid és szellemeket lát, a csaját simán csak maga alá temeti a szorongásos neurózis, a haverjai meg lábon hordják ki az agyhalált. Így aztán gyilkosság, öngyilkosság, és családon belüli erőszak  a fő tartalmi elemek, és ez a beteg, perverz „irodalmi“ hulladék máig kötelező olvasmány. És akkor csodálkozunk hogy itt tart a világ, tökig a fertőben, néha szó szerint. 

     


p.s. És itt látható néhány igen vicces logikai hiba ismert rajzfilmekből. Még semmi morális képmutatás, simán csak röhejes értelmetlenség, de fogyasztóvédelmi szempontból azért gyanús dolgok is vannak köztük. (Már amennyiben a fogyasztók számára fontos a józan ész.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése