2022. január 12., szerda

A hónap hülyéje, eddig

A Sztojka Attila nevű romaügyi kormánybiztos (a nertársak így hívják a könnyen cserélhető verbális verőembereket és korrupció-menedzsereket) még december első felében tartott valami zártkörű pártaktívát a kormányhitűnek gondolt ORÖ (úgy is mint Országos Roma Önmagunkfeléhajlikakezünk) képviselőknek. Előtt.

Mondott sok marhaságot, ami önmagában nem meglepő, ez úgyszólván kötelező eleme annak hogy valaki kormánybiztos, helyettes-államtitkár, KESMA-főszerkesztő vagy vadakat terelő juhász lehessen, de azért volt a hosszú monológjában egy igazán meglepő elem.
Az böffentette ugyanis föl, hogy ha a fideszkádéenpé bukik áprilisban, akkor vége a romapolitikának. Én speciel innen tudtam meg, hogy a Ártunk és Ormányunknak van ilyenje, eddig őszintén azt hittem, hogy csak a farkasflórián alakú minősített eset pénzzel kitömését, és a stiklijeinek elkenését hívják így, de most kiderült, hogy igen is van ilyen politikájuk. Csak nem látszott, de majd föl fog tűnni ha már nem lesz.

Viszont az igazán komoly volt, mikor közölte, hogyha veszítenek a választásokon, akkor a romaügyet vagy a jobbik veszi át vagy a melegek! Aha, hülyébb már ez sem lesz, biztos megüzenték neki a Rogánügyi Minisztériumból, hogy buzizni kell, ez lesz a kampányban a fő issue, amit a magyar állampolgárok torkán le kell nyomni, ha már a migránsozás kifáradni látszik. (Azért nem teljesen, vannak olyan falvak és kisvárosok, ahol ha meglátnak három ázsiai vendégmunkást, már hívják ki a rendőrséget.)

De hogy vennék át a "melegek" a romaügyet, egyáltalán vannak olyanok hogy melegek, mint egy monolit társadalmi csoport? Persze, hogy nincsenek, egy meleg lehet értelmiségi, betanított munkás, idősebb és fiatalabb, zsidó vagy antiszemita, de még roma is. Tényleg, lehet hogy hősünk a roma melegek hatalomátvételére gondolt, mondjuk a Lungo Drom nevű kvázi-maffiában? Bár kétlem, ennyire összetett összeesküvés-elméletre szerintem neki nem futja.
De ha ez lesz a forgatókönyv, akkor a melegek ügyét nyilván átveszik a vegetáriánusok, a vegák ügyét a mozgáskorlátozottak, az övékét meg a siket értelmi fogyatékosok, akikkel pedig a fekete, zsidó, külvárosi lányanyák fognak érdemben kicseszni.
Legalább is abban a világban, mely a kormánybiztos fejében él, a szellemi sötétséggel társbérletben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése