2022. január 23., vasárnap

Redvás őrlőbendő

A hvg-n jött szembe egy kínzó kérdés, hogy ugyanis mit tehetünk, hogy ne árasszanak el a nedves törlőkendők? (Tényleg, folyók ezek, hogy áradnak? Vagy csak hogy ne?) Hát, nem tudom ez miért ekkora ügy, használjunk szárazat. Vagy papírzsepit. Vagy vécépapírt, de a legjobb a teszkós vagy aldis akciós újság, az legalább ingyenes. Én például, emlékeim szerint, sosem vettem nedves törlőkendőt, bár a kilencvenes évekre csak hézagosan emlékszem. Használni is csak néhányszor használtam, ha épp ingyen osztogatták valahol, de ez tipikusan az a terméke a fogyasztói társadalomnak, ami kurva felesleges, az emberiség több ezer évet vészelt át nedvedző törlőkenők (mirelit pizza, szeletel kenyér, online pornó, elektromos gitár vagy karácsonyfadíszek) nélkül, azt' mégis itt vagyunk. Igaz a szuperzöldek szerint már nem sokáig, mert a szívószálak és a légiközlekedés együttese már nemsoká hazavágja az ökoszisztémát, csak hogy okuljanak belőle a csótányok, akik majd öröklik a Földet.

De nem érzem igazából a problémát, egy magamfajta cinikus bunkó nagyjából leszarja, mi lesz a környezettel, ha már az se nagyon izgatja, hogy mi lesz vele. Az emberiség talán megérett a pusztulásra, az ökoszisztéma meg szépen túlél minket, és helyreállítja magát. Mi ebben olyan megrázó? Millió számra haltak már ki fajok, pedig nem használtak nedves törlőkendőt, mi azokkal csak rágyorsítunk kissé, és még az is lehet, hogy nem rögtön a csótányok jönnek utánunk, hanem előbb nekiveselkedik a mesterséges intelligenciák gépi evolúciója, ami sikeresebb is lehet, hisz nekik nem kell törlőkendő, sajtburger vagy pornó (arghh... bébi, dobd le a burkolatodat, hadd lássam a processzorod!), a csótányokat meg nem fogják kiirtani, hisz ők nem undorodnak majd tőlük, azok meg nem esznek szilíciumot. Egyelőre.

De a fentebb belinkelt cikk alákommentelői azért addig is élnek vicces felvetésekkel törlőkendő-fronton. Van aki felveti, hogy túrázás közben, az erdőben azért praktikus seggtörlésre, mire a másik közli, hogy ő sokat túrázik, de még sosem szart erdőben. Amire a revans az, hogy ja, de még biztos nem találkozott medvével.
Más szerint a nedves popsitörlővel (nem értem, mit becézgeti ama testtájunkat) remekül lehet ablakot tisztítani. De ki szarik az ablakra, kérdem én. Az oké hogy erdőben még néhányan, na de ablakra?

Amúgy például az EU (Ezek Ugyanazok) már betiltotta a műanyag evőeszközöket meg szívószálakat, igazából simán be lehetne tiltani a nedves törlőkendőket is, párhuzamosan mondjuk az egyszer használatos vécépapírral, a romantikus vígjátékokkal és a politikai demagógiával. És akkor, miközben a jenkik már megdöglöttek mind, mi itt, Eurázsia kényelmesebb végében, majd csak kétszáz évvel később haladunk bele a kihalásba. Az aztán remek lesz, kár hogy már nem fogom látni.

A következő lépcsőfok, a robotcsótány. Ohne törlőkendő! (hir6.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése