2022. január 28., péntek

Erőszakik

A semjénzsolti értelemben vett (azaz nem keresztény és nem demokrata) hazai kereszténydemokrata "párt" már megint fel van háborodva. Mind az öten, hisz a kádéenpé az a párt, mely teljesen virtuális, tagjai nincsenek csak képviselői, akik innentől rejtély, hogy kiket képviselnek. (Mert a miket az nem kérdés, értékek helyett érdekeket, a sajátjukat, mely érdekek érvényesülését egyébként a bankszámla nevű eszközzel mérik.)

Felháborodásuknak oka pedig az, hogy szerintük a karácsonyi főpolgármester verbális erőszakot követett el egy vallási szimbólum ellen. Mert azt merte mondani a Városligetbe erőltetett Magyar Zene Háza (vagy Zavart Megyeháza?) kapcsán, hogy az olyan, mint a szenteltviztartóba pisilés, hogy végül is lehet, csak épp tönkreteszi azt, amiért oda megyünk. És mondotta mindezt annak kapcsán, hogy egy amúgy is rossz levegőjű nagyvárosban, mégis mi a frászért kell pont egy parkban építkezni?
De ebből a hasonlatból a fékezhetetlen agyvelejű kádéenpének mindössze az, az amúgy szemléletes kép ragadt be, hogy szenteltvíz meg hugyozás. Jellemző azért, miféle fixációik vannak.
Mert ha pl. én azt mondom valamire, hogy ez akkora bunkóság, mint misén lehányni az oltárt, akkor nem lehányni akarom az oltárt (nem is megyek oda), csak érzékeltetni, egy adott taplóság súlyát.

De hát a hazai Nemkeresztény Nemdemokrata Nemnéppárt (valóban, magukat néppártnak hívni, tényleg abszurd) szövegértelmezési képességei csekélyek, aljasságuk viszont mások által is jelentősnek mondott, úgyhogy rögtön előadják a sikongató lábrázást, hogy ők itten most verbálisan meg lettek zaklatva, minden kereszténnyel együtt. 

De akkor itt adódik is néhány kínzó kérdés:
- Mi van azokkal a keresztény felekezetekkel, ahol nem használnak szenteltvizet, vagy csak a lelkész? Ők is meg vannak erőszakolva sátáni szavak által?
- És mi van azokkal a hindukkal és buddhistákkal, akik meg igen?

A kádenpé felháborodásában neki is szegezi a kérdést a főpolgárjenőnek, hogy ő meg a tettestársai miért lelik örömüket abban, hogy rendszeresen sértegetik a kereszténységet? Hát, szerintem nem lelik ilyesmiben örömüket, bár amikor bármelyik semjénzsolt épp vértolulást kap a szolgálati Audiból kiszállva (mer' most hallotta a Klubrádjóba'), akkor azért lehet hogy éreznek némi szerény elégtételt. De Karácsonyról sem gondolnám, hogy szándékosan triggerelné a horogkeresztényeket, csak ők a bruttó fizetésük legalább felét azért kapják, hogy hetente néhányszor a nagy nyilvánosság előtt sértődjenek halálra, aztán adjanak ki róla egy drámai hangú közleményt, kétséges nyelvhelyességgel.

És persze az is jellemző, hogy verbális erőszakot kiáltanak annak az egyháznak a nevében, amely konkrét nemi erőszakok esetében is folyamatosan fedezi a saját embereit, hisz ami a sekrestyében történt a ministránsfiúval, az maradjon is a sekrestyében! Ehhez innen is gratulálunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése