2022. január 30., vasárnap

Tollas a háta?

Azt olvastam egy palaleo... palaonto...  pelolanta... mindegy, -lógussal készült interjúban, hogy a Dínó nevű szauruszok igazából nem is úgy néztek ki, ahogy. Hanem főleg színes tollakat hordtak, némelyiknek szárnyai is volt, szóval leginkább mégis LSD-n élő nagy csirkékre emlékeztettetek. Oké, azt már máskor is hallottam, hogy a szauruszokok mára leszármazott utódai a madarak főleg, de annyira, hogy a krokodilok is csak a madaraktól származtak később, mikor valami nagyon hülye alakú állat kelt ki véletlenül egy pulykatojásból. Biztos a sugárzás miatt, mikor az ősi egyiptomiak baszkurálták az atomot, mert azok már értettek ehhez is az űrből. Láttam a Csillaggate Sztárkapu című dokumentum sorozatban elégszer.

De persze a tudomány már megint le van maradva mondjuk tőlem, hisz hülyeségeket beszél a Dínókról. Mert nem tollas állatok voltak azok kérem. Egy dínó, az nagyjából húsz-harminc centi magas, gumiból van, némelyik sípol is ha rálépnek, repülni meg csak akkor tudnak, ha dobják őket. Mondjuk színesnek színesek, főleg ha a zöld is színnek számít, de van bennük szürkéssárga meg mindenféle más is. Én magam gyerekkorom óta már sok ilyennel találkoztam, de hát ez van, ha az ember rendesen jár majálisba, búcsúba, plázába, nem csak az íróasztal mögül okoskodja elő, hogy milyenek is lehettek a szauruszok, esetleg talán. Mikor az ilyen "tudós" nem hogy nem látott még igazából dínót, de nincs neki otthon a polcon, mint nekem több is.

Szóval tessenek a tudós hölgyeknek és uraknak búcsúba járni könyvtár helyett, ott már van kétpálcás dinó is a lövöldében, vagy esetleg a plázába a játékboltba (tudják, a főbejárattól balra, a  újságos butik mellett), és megnézni a dínókat igazából, hogy milyenek. A tapasztalat legyen az első, a második is, aztán harmadiknak lehet olvasni is róluk, mielőtt hülyeséget nyilatkoznak bele egy interjúba.
Mondanám, hogy ez a dinológia (vagy szaurisztika) kategorikus imperatívusza, ha tudnám mi a frászt is jelent.

poszterem.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése