2022. január 5., szerda

Lórúd

A Mészáros és Mészáros és Garancsi kormányközeli kartell és közbeszerzés-bulimiás nemzethy nagyvállalkozó-tandem 5,3 milliárdért, azaz 5300 millióért épít a citadellára egy darab(!) zászlórudat. Oké, 35 méter magas lesz, talapzattal, és lesz benne motor is a bazi nagy zászló felvontatásához, de ez azért akkor is egy kicsit túlárazottnak tűnik. Valaki ki is számolta, hogy métere 151 millió, amely összeg valószínűleg több ilyen műtárgyra is önmagában elég lenne.

De hát ez van, mi világelsők vagyunk árképzésben,mifelénk épülnek a világ legdrágább autópályái, vasútvonalai és stadionjai, nyilván azért, mert olyan minőséget képviselnek, ami párját ritkítja. A Mészáros és stb. félék meg a konkurenciájukat ritkítják. Ezen a zászlórudas közbeszerzésen már el sem indult más, pedig nyílt pályázat volt, nem meghívásos, de nyilván látták a potenciális pályázok, hogy ott van már a felcsúti Cukkerberg neve, és legyintettek, hogy na, itt sincs keresnivalónk. Ahol a gázszerelők Paganinije elindul, ott más úgysem rúg labdába, hacsak nem jelentkezik valamely fodbalakadémijára.

Amúgy ha lehetne, én elvállalnám potom négymilliárdért is, majd felfogadnék alvállalkozókat, kifizetném őket rendes piaci áron, a zsé nagy részéből meg azért ellenék pár évig.
De nem nyerhetnék én sem (pláne azok után, amiket itt írogatok), úgyhogy a kedves győzteseknek kívánom, hogy lórúd (zász nélkül) az alfelükbe, lehetőleg máma még.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése