2022. január 25., kedd

Kivagyi kamu

Gattyán György (eposzi jelzője szerint: "a pornómilliárdos") elsőre jelentéktelennek tűnő kamupártot alapított bele hazai közéletbe, és a választásokon is indulni akar. Ez nyilván sikerülni fog neki, hisz van az a pénze, és ahogy most kinéz, a Nemzeti Együttcsinálás Izélése is mögötte áll, az árnyékban persze, ahogy azt már megszokhattuk. Nevezett György mondjuk hangsúlyozza, kiemeli valamint aláhúzza, hogy ő aztán akkor a kormányváltást akar, hogy maga esik bele, csak épp ezt nem hisszük el neki. Nem feltétlenül azért, mert aki e lángoktól ölelt geopolitikai realitásban politikusnak áll, az ab ovo hazudik, hanem mert baljóslatú jelek gyülekezenk az égen, és ezek pont erre mutatnak. (Pár érdekes jel a 444-en olvasható.)

Meg hát az van, hogy a mai Agyarországon az milliárdoskodhat sikeres üzletemberként, aki legalább is nem áll messze a felcsúti döbrögi önkényétől, mert aki igen, az a födle lesz lökve, de nagyon dulván. G1Gy persze az első milliárdját még valóban a webkamera előtt pénzért maszturbáló, meztelen nőkön kereste, de azóta már van neki egy középsúlyos cégbirodalma, lábon kihordott magánegyeteme, és akkora egója, hogy lelóg a térképről. Ehhez meg ugye pontosan kell tudni, kinek és mikor jár a százalék, nem feltétlen azért, hogy közbeszerzéseken gazdagodhasson tovább, mint a kollégák, hanem hogy egyáltalán hagyják élni, és harácsolni, a megfelelő hűbérurak. A magánegyeteme például véletlenül épp a Tiborcz (na ja,a First Lady mintájára a First Husband) tulajdonába került bankkal fog szorosan együttműködni, biztos azért, hogy a NER-kompatibilitás gyanújának árnyéka se merülhessen fel.

De ezek még csak a szikár, maffiasztikus tények,amik az átlag választópolgárt nemigen érdeklik, de valami is igaz abból, hogy a stílus maga az ember,akkor azért a normális többség nem fog erre az alakra szavazni:

444.hu

Mert most őszintén, miről árulkodik ez a kép, amit maga tett közzé önnönmagáról? Így első ránézésre főleg kivagyiságról, egy kaliforniai droghálózat fejének stílusában elővezetett tömény hencegés ez, hogy nézzétek parasztok, nekem annyira jól megy, amennyire nektek összesen nem fog soha. Ne csak sikeres vagyok, és kibaszott gazdag, de félek megmutatni sem! (Na ez a pont, ahol nekem hiányzik valami félkilós aranylánc, platina kereszttel, esetleg jobbról és balról egy-egy kétméteres, ruhásszekrény-alkatú, sötét öltönyös gorilla, csak hogy mindenki tudja, ki a király.)

Szóval ha valaki minimálisan is komolyan gondolja, hogy valóban pozícióért megy a választásokon, és nem pusztán azért, hogy szavazatokat halásszon el mások elől, akkor parizert eszik a konyhában, disznót vág, pálinkázik, biciklivel jár  városban, és gondosan titkolja hány medence is van a magas kerítések mögé bújó, szerény kis kastélya kertjében. A többiek, akikről azért tudható, hogy komolyan gondolják, legalább is így csinálják. De ez a faszit fent, pont úgy néz ki, ahogy szólítják, kiköpött pornómilliárdos.
És ha már pornó, akkor nyugodtan le lehet írni, hogy ő az a fasz, akivel a dicsőséges nagyurak verik a csalánt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése