2022. január 22., szombat

Csapataink harcban ülnek

Szergej Lavrov orosz külügyminiszternek már megint elgurult a gyógyszere. Vagy pont hogy nem gurult el, viszont vodkát ivott rá, és ettől  még a legendás szíjjártópéteri butaság-kvócienst is túlszárnyalta.
Olyat szólt ugyanis ez derék Putyin-csicska, hogy a fal adta a másikat. Felvetette ugyanis, hogy Oroszország (azaz Valgyimir Vlagyimirovics, mer' ott is így mennek a dolgok) azt szeretné, ha a volt "szocialista" országokból kivonnák a NATO-csapatokat.

Ő konkrétan Romániát és Bulgáriát említette, de persze mi, vagy Csehország vagy a lengyelek is ebbe a kategóriába tartoznak. És hát lavrov elvtárs (innentől csupa kisbetűvel) mintha nem akarná észrevenni, hogy amit mond, az egy abszurd baromság, mert:

- Oroszországnak mégis mi a fasz köze van a NATO belső működéséhez, leszámítva a nagy löttyös birodalmi sértettséget, hogy van itt egy adag ország, akiket a rendszerváltásokig gyakorlatilag csatlósként tartottak, de azok már több mint harminc éve ledobták a moszkvai pórázt.
- Mivel az említett országok NATO-tagok, a saját hadseregeik is NATO-csapatok, vagyis vagy fel kellene számolniuk a saját hadseregüket, és ilyet azért normális ország nem tesz, vagy kilépni a Észak-Atlanti Szövetségből, amit szintén nem. 
- Nyilván Moszkvában nem lenne ellenükre, ha hirtelen nem lennének hadseregeink, és nem lenne mögöttünk a komplett katonai szövetség, de ez nekünk viszont rossz lenne, mert láttuk mi történt a Krím-félszigeten nemrég, és hogy már megint az ukrán határnál gyülekeznek a dicstelen, de még láthatóan vörös hadsereg csapatai.

Egyébként '89 nyarán a felcsúti - saját gyártású mitológiája szerint - gyakorlatilag egymaga zavarta haza az akkor még szovjeteket (akik addigra persze nagyrészt már kivonultak), azóta meg a volt KGB-ügynök, wannabe diktátorhoz járkál audienciára, legközelebb pont a jövő hónapban. Hogy mért van neki dolga a cári udvarban az persze nagy kérdés, de lehet hogy addig tolta a Brüsszel elleni szabadságharc retorikáját, hogy lassan maga is elhiszi. Egyszerűen már nem lát ki a maga és udvartartása (régi nevén: kormány und frakció) véleménybuborékjából. Meg hát posztszovjet (türkmén, kazah, belarusz, miazmás) diktátorokkal haverkodni azért is, mert szerinte a szabadság az, ha minden úgy van, ahogy ő akarja. Ha meg nem pont úgy, az már diktatúra, úgyhogy neki Putyin a szabadság, az Unió meg a szörnyű elnyomás, az autonómia eltiprója. (Igen ez a tipikus eset, mikor sokáig teker, hogy felvegyék a klubban, aztán egy darabig még viselkedik is, de amikor jön a kapuzárási dackorszak, már simán a szalon közepére szarik, a perzsaszőnyegre. )

És hát lavrov elvtárs ezt nézi be zeitgeist-nak, meg ugye a gyógyszerek, és akkor ő onnan gyakorlatilag  föl akarja oszlatni a NATO-t, legalább is a mai formájában. Mert az 1997 előtti állapotokat szeretné vissza, franc se tudja miért. Talán mert akkor még 25 évvel fiatalabb volt ő, a vezére, meg a vodka ára, és Borisz Jelcin volt a cárevics, akit szintén jól ismert a szovjet kommunista pártból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése