2022. január 23., vasárnap

Hüje kirájság

Most már jó ideje nem telik el nap András herceges hír nélkül, igazából unalmas is, pont mint a Való Világ 42, és műfajilag se nagyon más. Azt már egyszer írtam, hogy a brit királyi család a világ legnézettebb valóságsója, ami egyébként minimum elvárás velük szemben, hisz egyúttal a világ legdrágább ilyen műsora.
És lassan színvonalban is utoléri a tőrőlmetszett trash-realityket, hisz egy ideje már a megcsalás, válás, egymás baszogatása mellett a gyerekkori traumák és a nemi erőszak is terítékre került, utóbbi némi pedofil és maximálisan kurvázós, emberkereskedelmes felhanggal. András herceg pont ezekben utazik, mint az uralgó királynéni kedvenc, és mint kiderült, mélységesen elkényeztetett fiacskája, aki egy hisztis farok, és a szobalányokkal üvöltözik, ha nem jó sorrendben helyezik el az ágyán a korábbi feleségétől megörökölt plüssmackó-gyűjteményét.

Ráadásul ezt a királyi műsor már nem csak a bulvárlapokban zajlik, hanem az az alapvetően lojalista rojalista szeriőz sajtóban is, ami már azért igazi szintlépést jelen. (Most képzeljük el, ha nálunk a Magyar Nemzet vagy az Élet és Irodalom rendszeresen szemlézné VV Faszpörgető viselt dolgait. Arra amúgy ott az origó, de ők nem mértékadóak, semmilyen értelemben, hisz politikai propagandával átitatott bulvármocsok-termelőként, aa hazai sajtó egyik legbűzösebb trágyadombján kapirgál.)

És remek elemzéseket lehet olvasni, hogy ezeknek a másod- meg harmadszülötteknek milyen nehéz is a sorsa, mert az elsőszülöttek, a Károly körút meg a Vilmoskörte előtt legalább világos életcél áll, miszerint egyszer ők trónra lépnek, ha csak a királynéni nem él 150 évig, amire most van esély. De a többieknek nincs életcéljuk, csak éldegélnek kurva nagy kastélyokban, fogadásokra járnak szmokingban, és állami ünnepekre díszegyenruhában, sofőrök, testőrök és lakájok ugrálják körül őket, hát komolyan, a szívnek meg kell szakadnia eme szörnyű sors láttán. Aranykalitka bazmeg, aranykalitka, miközben a hajléktalanok tök szabadon élnek, oda mennek ahová akarnak, azon az ingyenkonyhán esznek, ahol a legjobb a sült krumpli, és nem kell foglalkozniuk az udvari etikettel. Sem.

És akkor nem lehet csodálkozni ha a Henrik herceg (ha másik Vilmos, akkor őt nem fogom Harryzni, az ember legyen következetes) részegen partizik nácinak öltözve, később meg szarik a Buckigham-palotára,  az András nagybátyja pedig fiatalkorú lányokat erőszakol meg és egy legendásan kínos interjúban mutatja meg ország-világnak, hogy érzelmileg egy óvodás érettségével bír.
Úgyhogy már arról találgatnak, hogy a herceg bácsi magával rántja-e a monarchiát? Szerintem nem, pedig jó lenne, és igény az volna rá, mert a közhiedelemmel ellentétben a briteknél is vannak köztársaságpártiak, bár lehet hogy még nem többségben. De igazából az egész monarchiára kurva felesleges, nagyjából annyi szüksége van rá a világnak, mint parkolóőrnek a művészettörténet diplomára. Tényleg csak arra jók, hogy a bulvárlapoknak legyen miről írniuk, de ha nem lennének, egy kicsivel több csöcs, kokós popsztár és verekedős sorozatszínész hézagmentesen kitöltené a nyomukban támadó űrt. Amúgy egy munkáspárti képviselő (most tényleg nem jut eszembe a neve) egyszer azt nyilatkozta, hogy nem az a kérdés, megszűnik-e a monarchia, csak az, hogy mikor, de ő még szeretné megélni.
Addig jár a korsó kútra, míg bele nem esik. Vagy míg rá nem jön, hogy füle van, de lába nincs.


Ben Jennings - theguardian.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése