2022. január 14., péntek

A reménytelenül úgysemlesz humora

Ámulva nézem, ahogy a Zajos Márki nevű kancellár-aspiráns lassan napi szinten csinál hülyét magából. A legostobább kommentelők szintjén, és néha a stílusukat is alig-alig megugorva hoz elő mindenféle városi legendákat, összeesküvés-elméleteket és eredetileg viccesnek szánt, de általa komolyan vett mémeket. Hogy ez most szimpla szellemi leárnyékoltság, azaz hogy ennyire képes, esetleg rutintalanság vagy netán tudatos stratégia, az igazából mindegy is, de én már két dolgot biztosan nem hiszek el neki.

Az egyik az, hogy ezzel a stílussal, és bumfordi tempóval megnyerheti a választást, pláne hogy folyamatosan árulókat keres az elvileg saját táborában, sőt majdnem biztos, hogy amikor a reggeli félhomályban kibotorkál a mosdóba, a sötétebb sarkokban is árulókat lát. A másik meg az, hogy ha véletlenül miniszterelnök lenne, képes lenne érdemben kormányozni, és nem az a Felcsúti 2.0 lenne belőle, akinek a mostani populista hőbörgései okán látszik.

Ami hát szomorú, ez nyomorult ország megérdemelne már olyan vezetőket, akik nem a tizenkét évesek szellemi nívójára egyszerűsített, egymondatos üzenetekkel próbálnak meggyőzni arról, hogy szavazzak rájuk, és a saját (meg a családjuk) jólétén kívül tényleg éreznek némi felelősséget is, not just for fun.
Oké, értem én, hogy tömegdemokrácia meg minden, hogy a nem feltétlenül túlművelt tömegekhez kell szólni, de engem tényleg zavar, hogy az ellenzék annyit jelent, hogy az egyik parizerezik a konyhában, hogy ő aztán mekkora panelproli, a másik meg drága öltönyökben osztja meg a legrosszindulatúbb pletykákat Döbrögiről, láthatóan minden végiggondoltság nélkül.

Ha külön indulnának, asszem mégis csak a Momentumra szavaznék (ők sem szimpatikusak, de már majdnem, avagy a legkisebb rossz elve), ám mivel ők is ebben a zavaros együttműködésben úsznak, marad a Kutyapárt. Proteszt-szavazat lesz, na ja, de nem nagyon marad más, oszt' a végén meg bejutnak, és velük kell majd koalíciós tárgyalásokat folytatnia annak, aki relatív többséget szerez. Az lesz ám a móka!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése