2022. január 31., hétfő

Dől, szakad, süt, kimarad

Tegnap folyton azt olvastam, hallottam, hallucináltam és  jósoltam kávézaccból, hogy mekkora nagy viharzóna fog lecsapni az országra, de tényleg mindjárt. Fák dőlnek ki, leszakadnak a vezetékek, hátrafelé repülnek a madarak, az erkélyen áttelelő poloskákat hazáig, azaz Afrikáig sodorja a tornádó, a felcsúti rájön hogy vegetáriánus, a semjénzsolti értelemben vett semjénzsolt meg arra, hogy igazából buddhista.

Azt' nem lett semmi ilyesmi, kidőlni is csak az egyik szomszéd dőlt ki a lépcsőfordulóban, de az ő tornádóját konyaknak hívták, a pofája meg csak ma fog leszakadni, mikor felébred. Közben meg a napon indokolatlanul tizenöt fok volt, mert oké, hogy sütött az a fúziós reaktor ott fent, de nem folyton, és egyébként is, még január van, nem azért fizet az ember kurva sokat a távfűtésért, hogy odakint tollászkodjon a tavasz. Egy ilyenkor!

Persze lehet, hogy igazi ítéletidő volt, csak titokban, nehogy megzavarja a helyi lakosság hétvégi vasárnapját, bár van ahol tényleg dőltek a fák, de ott biztos nem fideszes a polgármester, és nem tudta elintézni a vihar látenciáját.
De az is elképzelhető, hogy félreértettem a híreket. Hisz azt írták, hogy rémesen nagy viharok lesznek "az országban" és nem igazán konkretizálták, hogy melyikben is. Lehet hogy a malájok szívtak, vagy a venezuálok?
De például az alábbi képen a félig közmunkásnak öltözött tűzoltók nem tűnnek malájnak, a háttérben a Gondatlanságból Elkövetett utca torkolata meg nem az a tipikus Kuala Lumpur-i látványelem.

24.hu

Ha viszont Agyarországon volt a viharos zónaidő járása, akkor csak annyi marad, hogy mi itt délnyugaton nem tartozunk ahhoz az országhoz. Mondjuk ez már régebben is gyanús volt, ide már jóformán közvetlen vonat sem jár a fűvárosból, egyik autópályát sem tervezték soha erre vezetni (van valami majdnem olyan, csak nem az), a legközelebbi nemzetközi repülőtér Zágrábban van, de legalább városunk büszke lehet sok viccesen indokolatlan körforgalomra, a felesleges szökőkutakra, és az azokat övező ménkű sok térkőbe ültetett ultragiccses zsánerszobrokra. Mondhatni mi vagyunk a régióban az uniós befektetések látványpéksége, ami bizonyos szögből tényleg jól mutat, de a helyben fogyasztással nem érdemes próbálkozni.
Viszont - az általános életszínvonallal ellentétben - az időjárás legalább igazán kimagasló, bármit is jelentsen ez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése