2020. április 10., péntek

Adatizé

Az a helyzet, hogy a Szaftos Gríz És Csárda törzközönségéből még senki sem lett fertőzött, már ha nem számítjuk a szifiliszt, a trippert és a kankót, bár a két utóbbi ugyanaz, csak nem két grízes sör után. Pedig Lajos a műlábasztalos és legjobban utált haverja Géza, aki Ifás (billenős!) élénken követik a  Coronavideoton-tizenvalahányról szóló híreket.

Bár Géza, az Ifás, aki ereditleg survey-statisztikusnak tanult, csak gondolta kipróbálja az életet is, azt mondja, hogy a "tegnap tizenegy halott volt", az nem hír, csak adat. Hír az lenne, ha tudnánk is valamit arról, hogy hol, hogy milyen korúak, milyen társadalmi helyzetűek voltak azok tizenegyen. Oké, mondja Géza, egy rendes faktoranalízshez kéne párezer halott, de akkor sóderszállítás helyet kicsit visszamenne elemezni, mert az már érdekes lenne.

Erre persze reagált Lajos is, hogy "faktorizé a faszom!", most mi a bajod a sóderrel bazmeg? Abba van lóvé, meg nem egy irodában rohadsz, vagy otthon, hómofisz vagy mi a szar.
De - mondotta volt Géza - azért a hír, meg a puszta adatközlés az nem ugyanaz. Merugye: azt mondják például, hogy halálos baleset volt, de ez semmit nem mond nekem, ha legalább azt nem mondják meg, hogy hol.
Lajos szerint viszont kurvára mindegy, a lényeg hogy ha sok a baleset, kell sok műláb, ha meg csak úgy meghalnak ilyen vírusos bacilusokba (mer' nem mosnak kezet), akkor meg nem kell, lehet is hogy átszokik a koporsós szakmába. Persze amilyen szerencséje van, akkor mindenkit majd hamvasztanak, de most nem telik kemencére, szóval ugrik a pénz. De sóder, az mindig kell majd később is, az embereknek mindig lakni kell valahol, a házak meg ugye sóderből épülnek. Vagy valami hasonóból.

Ifás Géza szerint viszont ha mindenki kihal, sóder se kell, ő mondjuk az Ifával még ki tudná lapítani  a hullákat, de nem biztos hogy lenne rá igény. Elvégre nem mindenkinek van olyan rokona, aki szívből utálta míg élt, és ezért szívesen látná kilapítva.
De szerencsére a Szaftos Gríz És Csárdát még nem érte el a vírus, az a pár hulla meg kit zavar, azokat el lehet ásni az udvari szemét alá, a szagot már úgyis megszokták azok, akik a túloldali ház ganján járnak. Az a ház amúgy is a Bummafejbe utához tartozik, az meg már majdnem másik kerület, két-három sarok, és hopp, máris a Dzsnnifervárosiakhoz tartoznak.
Ott mondjuk tombol a járvány, de ki nem szarja le? Az kérem már egy másik világ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése