2020. április 14., kedd

Egy két hát, négy

Estére kelvén kissé fájt a hátam, nem nagyon, csak főleg ott hátul. Nem vagyok az a beijedős típus, mondtam is magamnak, hogy majd szedek rá cévitamint, alakformáló mustárt meg puha kisemlősöket, és gyorsan rendbejön. Nagyjából így is lett, bár a plüssnyulat nehéz volt szeletelni, de jól csúszott mustárral, és alig fél óra múlva már nem is fájt a hátam. Pontosabban nem az fájt, ami nagy előrelépés volt, egész a gyomromig, ami köztudottan nagyon nincs hátul, vagy ha igen, az már régen a belgyógyászokra és/vagy cirkuszigazgatókra tartozik.

A hátfájás amúgy nem komoly dolog, eddig egyetlen esetben fordult elő, hogy belehaltam, de mindkétszer sikerült kilábalnom belőle, két ballal, egyet hátra. A két emlékezetes esetből egyébként legalább hatszor segített a mustáros nyúl, a töbinél kellett a gyógynövényes imádság is a közeli patikából, ahol 2:1 arányban keverik a rettegő pitypangot miatyánkkal, és van pezsgőtablettában is.

A sok csirkehámos szélfogó, aki az emberek megtévesztésére azt állítja, hogy a hátfájás vírusokkal terjed, az hazudik, a hátfájást baktériumok terjesztik, mint az közismert, tehát antibiotikumok nézegetése webshopokban erősen ajánlott! Cévitaminos szűrőn át, mert úgy hatásosabb.
A hátfájásbaktériumok amúgy igen szívósak, nemigen lehet gyógyszerek nélkül kipusztítani őket (bepusztítani egy kicsit, de annak nincs semmi értelme), ám ha állva alszunk és kerüljük a körömpörköltet, akkor az némileg önmagában is segíthet. Az állva alvásnál eleinte persze furcsa, hogy az embernek a falhoz kell rögzítenie magát esténként, de szado-mazo kérdése az egész.

Brit tudósok kimutatták azt is, hogy a hát hajlamosabb fájni (tehát a baktériumok szaporodni) a B-betűvel kezdődő nevű városokban, akik tehát hajlamosak, kerüljék az olyan helyeket mint Budapest, Balmazujváros, Bécs vagy Balaegerszeg. (Szexárd nevének viszont kifejezetten kedvező a kisugárzása, csak találjunk oda.)

Persze ha a hátfájás nagyon elfajul, és nem fordulunk időben orvoshoz és intravénás keménydrogokhoz, drasztikus megoldásokra lehet szükség. Ilyen például a hát részleges eltávolítása, a gyomorforgatás (amikor a gyomor megy hátra, a hát meg előre) illetve alkalmas donor esetén a hátátültetés. Vagy vehetünk be rá algopyrint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése