2020. április 30., csütörtök

Kínzó kérdések

1 .A párhuzamosok a végtelenben találoznak. De minek? Hisz nem is ismerik egymást, eddig csak elmentek egymás mellett, végtelen hosszan. Mi dolguk lehet hirtelen  a többi párhuzamossal?
2. A hazug embert előbb utolérik, mint a sánta kutyát. Hogy a hazugot utol kell érni az rendben van, de miért kergetne valaki egy sánta kutyát? És mire föl ez a verseny?
3. Addig jár a korsó a kútra bla.bla.... De már az eleje is hülyeség. A korsónak nincs lába. Az a lábas.
4. "Áfás számla igényét, kérjük előre jelezze!" Ki írta ezt a tökéletes hexametert?
5. Honnan tudják a nők, hogy a szülés a legfájdalmasabb dolog, mikor még sosem rúgták őket tökön? (És honnan veszik a férfiak, hogy tökönrúgás az, miközben tolófájásokat legfeljebb a vécén élnek át?)
6. Miért van a férfiaknak mellbimbójuk?
7. Aki másnak vermet ás, maga esik bele. A sírásók mindig másnak ásnak, ennyire szar lehet nekik? (Illetve a mellékszál: Mi van ha beleesek egy lányba? Avagy a szerelem sötét verem?)
8. Ha hallgatni arany, miért nem bírok összekussolni magamnak egy rendes vagyont? (Biztos nem kelek korán, hogy leljek. És mire kimászom az ágyból, már tisztára süt a Nap, ami pedig fénylik, az már rég nem mind arany.)
9. Boldogok a sajtkészítők?
10. Ha a dinoszauruszok 165 millió évig éltek, akkor mi miért halunk meg jó sokkal a századik születésnapunk előtt?
11. Láttam a tévében, hogy vannak lila-fehér, meg barna-fehér tehenek is, de a teje az mindegyiknek fehér. Vagyis a tej a tehenek fehér részéből jön? És akkor a lila tehenek lilát kakálnak?
12. A kenyérnek is a héjában van a vitamin?
13. "Márminlunk, márminálunk babám..."éneklik a résszeg néprazosok, de hogyan kell márminálni? Az ilyen szekszuális dolog? És ha igen, lehet egyedül is? Mármint márminálni.
14. Sztravinszkij vagy Sosztakovics írta azt a szimfóniát (dácsára és baritonra), aminek az egyik első tétele úgy kezdődik, hogy: taaa-ratatatammm-tatamm-ta-ta-tt (kis szünet) tataratamm-tam-tam?
15. A bárányok embereket számolnak-e, ha nem tudnak elaludni?
16. Ha a gyep közepén vagy egy "Fűre lépni tilos!" tábla, az hogy került oda?
17. Ha a balett-táncosok vannak olyan tapintatosak, hogy lábujhegyen táncolnak, a zenekar miért játszik olyan hangosan?
18. Ausztráliában dél felé van észak?
19. A tejből készült író is szokott dedikálni?
20. buzi-e vagy?
21. A lovakat lelövik, ugye?
22. H a tudás hat alom, akkor  a tudatlanság mennyi?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése