2020. április 19., vasárnap

Beszélő fejek

Tele van az intenetes világháló bezélő fejekkel, sőt leginkább csak velük van tele a hálózat nempornó részlege. Mindenki szükségét érzi, hogy belemondja a webkamerába, milyen kemény csávó avagy tökösen töketlen csaj is ő, aki ugyye önkéntes karanténban, de nem adja fel. Pedig kurvára nem érdekel, hogy lejárt szavatosságú celebek ülnek a napplaijukban és bátorítanak másokat, akik ezt nem kérték, mert nem is szeretnék, vagy épp nem színészkedő színészek mesélik, hogy milyen a főpróbahét hómofiszban. Ezzel az arcoskodással tényleg le kellen már állni, nem tudnának simán elhúzni a digitális francba?

Nos, ha én mondjuk Durcás Mizéria művésznő nagy tisztelője lennék, ez azért lenne amit a színpadon kínlódik, amikkel a filmekben fáraszt, de ettől még nem érdekel a nappalija, meg az se, hogy süt házi parasztkenyeret a mikróban vagy hogyan varr szájmaszkot Lufikának, a varacskos spánielnek, akit egy sintértelepről mentett meg egy pár gumikesztyű és a blikk fotósa segítségével, igen spontán módon.
Nem, nem akarok több laptopjába bámuló ismert arcot látni, akik mind ugyanazt a hat ordas közhelyet ismételgetik, és már majdnem olyan idegesítőek mint Győrfi elvtárs az állami hirdetésekből, aki az egyik végítélet-reklámtól  másikig is képes látványosan Gollam-szerűbbé válni.

Ne "üzenjenek" nekem, kösz de elvagyok a coellhoskodásuk meg az oravecznórázásuk nélkül is, nem véletlenül nem olvasok ilyen szarokat, így akkor is csak irritálnak a lapos ezo-közhelyek, ha egy közepesen ismert szappanopera-szereplő mondja bele  szkájpba, pörkölszaftos pólóban demonstrálva, hogy hú de rohadtul otthon van. És egyedül is együtt van persze, Lufikával, a harmncezer fészbuk-követőjével meg Hashtag-gel a plüsspatkánnyal, akivel naponta el is bábozza, hogy kell szakszerűen fertőtleníteni a rostos ásványvizet.
Hisz ha valaki a színitanodában végzett, az már mindenhez ért, ő már nagy tanító, egy guru, egy fény az éjszakában, és nem baj, ha e minőségében ő a szembe jövő vonat. Ő az Isten háta, és ami mögötte van.

Beszélő fejekből már csak ezt bírom elviselni, bár lassan a Talking Heads is határeset:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése