2020. április 9., csütörtök

Váratlan vendég

Előzetes bejelentés nélkül ellenőrzött kórházakat a miniszterelnök. Csak azt nem értem miért? Ért hozzá, képzett egészségügyi szakameber? Egy fenét, csak mutatni akarja a népnek, hogy nagyon rajta van az ügyön, ő egy felelős politikus, mit politikus, államférfi, aki mindig ott van a dolgok sűrűjében. Ha árvíz van gumicsizmába mászkál a gáton, ha határkerítés építenek komoly arccal mászkál az egyenruhás sleppjével, minta bármi köze lenne a dolog, khm... szakmaiságához.

Az ilyesmi nem több, mint szimpla populizmus, egy miniszterelnöknek egyszerűen nem az a dolga, hogy kórházakat "ellenőrizzen". Pláne, ha a védőruhájában úgy fest mint egy töltött ló, ami biztos nem hasznl az imidzsének,  viszont gaarantáltan zavarja az érdemi munkát, a ha a komplett kórházi szeélyzetnek azért kell vigyázba állnia a Főmélóságú Úr látogatásakor. (Meg hogy váratlan, ja persze, azt miniszterelnökként utoljára a Hugh Grant csinálta, hogy hirtelen felindulásból elindul, de ő legalább csajozni ment, meglehetős sikerrel.)

De legalább tudott beszélni a "kórházparancsnokkal", mert az ő világában még nem találták fel a Skype-ot, szerintem laptopja is csak azért van az íróasztalán, mert az trendi, és a titkárnője egyszer megmutatta neki, hogy lehet rajta megnézni a focieredményeket. Igen persze, szóltak neki arról, hogy van ez a fészbuk, de azzal is milyen jól beégett, mentségére szolgáljon, hogy a fészbuk oldalát sem ő csinálja, hanem Habony Nertárs volt nője, rohadt sok pénzért.

De ez tényleg nem jó tempó, ez "a vezér lemegy a dolgok sűrűjébe", mint ahogy az sem jó ha válság idején eltartott kisujjal pálinkázik egy távoli szigeten. Valahol meg kellene találni az arany, de legalább az ezüst középutat
Dehát a pártvezér és kancellár sosem az arányérzékéről volt híres.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése